
Fonduri europene 2021: Clarificări AFIR cu privire la pragul de 24 de luni pentru tinerii fermieri
Submăsura 6.
Submăsura 6.
Citesc un comunicat de la Comisia Europeană şi parcă nu îmi vine să cred.
Submăsura 6.
Ministrul Agriculturii spune că la nivelul Uniunii Europene există o preocupare pentru plafonarea subvenţiilor care ajung în unele cazuri la fonduri care nu au nimic de a face cu Europa.
Fructele şi legumele organice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, pe măsură ce consumatorii caută opţiuni mai sănătoase.
În Vinerea Mare trebuie să se evite lucrările agricole, în special mersul pe câmp, semănatul sau alte activităţi asemănătoare.
Conducerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunţat că a demarat discuţiile cu marile organizaţii de fermieri pentru a pune bazele şi în România a unui sistem de gestionare a riscurilor naturale de tipul secetei, grindinei sau îngheţului.
Comisia a adoptat noi norme pentru a simplifica schema de sprijin pentru producătorii de fructe şi legume din cadrul politicii agricole comune (PAC) şi, în special, a normelor legate de activităţile şi programele organizaţiilor de producători din sectorul fructelor şi legumelor.
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, consideră că cel mai mare rol în susţinerea agricultorului român ar trebui să-l aibă cumpărătorul.
Marile reţele comerciale au anunţat un program special de lucru în perioada Sărbătorilor Pascale, respectiv 30 aprilie-3 mai.
Fermierii români afectaţi de seceta de anul trecut şi-au cam luat gândul de la despăgubirile promise de Guvernanţi, cel puţin până la rectificarea bugetară din luna august.
Pesta porcină africană (PPA) nu a ocolit nici populaţiile de mistreţi din fondurile de vânătoare botoşănene şi a generat o scădere semnificativă a strămoşului porcului domestic în ultima perioadă.
Tanymecus dilaticollis, sau răţişoara porumbului, aşa cum este cunoscută în limbaj popular, reprezintă un dăunător extrem de răspândit pe terenurile agricole din toată ţara.
Un proiect de lege important pentru fermierii români, privind relaţia acestora cu supermarketurile, a fost votat în Plenul Senatului.
Ajutorul naţional tranzitoriu pentru ovine şi caprine a scăzut din nou! ”Subvenţia mică”, aşa cum este cunoscută printre fermieri, este tot mai mică de la un an la altul, iar crescătorii de ovine încep să se întrebe dacă mai merită efortul de a depune cererile la APIA pentru câţ.
Legumele sunt sursa principală de hrană, atât în alimentaţia oamenilor, cât şi a multor animale.
Clubul Fermierilor Români îşi exprimă sprijinul privind repartizarea alocării financiare prognozate în propunerea transmisă de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în luna aprilie către autorităţile de la Bruxelles pentru realizarea de îmbunătăţiri funciare la nivel na.
Culturile de rapiţă de anul acesta arată foarte bine până în momentul de faţă – o spun fermierii din mai multe zone ale ţării.
Potenţialii beneficiari de fonduri europene în următoarea perioadă pe măsurile cu cofinanţare ar putea beneficia de credite preferenţiale cu dobânzi între 1% şi 3%.
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), împreună cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS), au lansat anul trecut un program prin care tinerii fermieri pot beneficia de până la 50 de hectare de teren din proprietatea statului pe care să îşi desfăşoare activitatea.
Creditele pentru fermierii români reprezintă un subiect mult discutat în sectorul agricol românesc.
Suntem la mijlocul primăverii, iar din cauza frigului legumicultorii din Matca, judetul Galaţi, fac şi acum focul în solarii.
Anul trecut, jucătorii din agricultura românească a importat grâu şi porumb în valoare de 542 de milioane de euro, cu 212 milioane euro mai mult decât în 2019, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).