
Legumele româneşti întârzie la piaţă
Primavara capricioasă din acest an a stricat socotelile legumicultorilor vrânceni.
Primavara capricioasă din acest an a stricat socotelile legumicultorilor vrânceni.
Cultura de rapiţă revine la modă!Pe câmp, dar mai ales pe internet.
Anunţul Institutului Naţional de Statistică (INS) de vineri, 14 mai 2021, confirmă faptul că munca de peste an a oierilor a dat roade.
Marcela Pricop şi Marcel Taftă, soţi din comuna vrânceană Răcoasa, au dezvoltat o afaacere cu produse din lapte de capră după reţete tradiţionale, care merge foarte bine.
Nereguli grave în cazul banilor europeni ceruţi de România pentru pagubele provocate de pesta porcină africană.
Vicepreşedintele UDMR al Comisiei pentru Agricultură, deputatul Magyar Loránd, nu este de acord cu suspendarea activităţii comerciale cu păsări vii pentru o perioadă de 30 de zile pe tot teritoriul ţării, din cauza focarului identificat în oraşul Ungheni, şi spune că hotărârea în c.
Energia electrică, uleiul, benzina şi ţigările sunt produsele care s-au scumpit cel mai puternic faţă de aprilie 2020 arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică.
”Au apărut firmele de consultanţă pentru fonduri europene ca ciupercile după ploaie” – este mesajul de avertizare al lui Ion Păunel pentru fermierii români.
Tinerii fermieri vor beneficia de o alocare financiară substanţială prin submăsura 6.
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Nechita Oros, a declarat într-o conferinţă de presă de luni, 10 aprilie 2021, că anul acesta, fermierii au şansa să câştige, să recupereze din pierderile puse pe seama secetei pedologice extreme din 2020, în condiţiile în care esti.
Prin vocea liderului de grup al deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian-Nechita Oros, a anunţat că Executivul de la Bucureşti ar urma să aloce pentru următorii doi ani nu mai puţin de 760 de milioane de euro, în vederea susţinerii investi.
Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) anunţă lansarea campaniei "Dor de bun şi bine", cu misiunea de a facilita crearea unui cadru de funcţionare în siguranţă a business-urilor din HoReCa, sector grav afectat de pandemie, potrivit unui comunicat remis, .
Programul tomata a fost schimbat, începând de anul acesta, în programul pentru legume în spaţii protejate.
Toţi agricultorii care au cireşi, vişini sau pruni, indiferent dacă sunt profesionişti sau amatori, cunosc faptul că stropirea pomilor cu diferite substanţe este necesară pentru a preveni sau înlătura anumite boli.
Numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut în martie 2021 la toate speciile de animale şi păsări, comparativ cu luna precedentă, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.
După ce ne-am bucurat de primele legume crescute în spaţii protejate, urmează ca legumicultorii să iasă în câmp pentru înfiinţarea culturilor.
Executivul de la Bruxelles a decis o strategie mai flexibilă a verificărilor, reglementate prin Politica Agricolă Comună (PAC) în acest an, efectuate asupra fermierilor care încasează subvenţii.
Fermierii care vor să acceseze fonduri europene în anul 2021 aşteaptă lansarea sesiunilor de depunere a proiectelor, însă până în momentul de faţă, instituţiile abilitate nu au oferit niciun anunţ oficial în acest sens.
Fonduri europene pentru tinerii fermieri! Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă prelungirea sesiunii de primire a cererilor de finanţare pentru submăsura 6.
Fermierii români din sectorul zootehnic au posibilitatea să acceseze, în perioada 2021-2022, fonduri europene de până la 1,5 milioane de euro, prin intermediul submăsurii 4.
Ca urmare a aprobării Regulamentului de tranziţie (UE) nr.
În vederea stopării răspândirii virusului pestei porcine africane (PPA) şi de relansare a sistemului de creştere a suinelor la noi în ţară este nevoie de instituirea unei Legi a porcului.