
După o investiţie de un milion de euro, vinde lapte de vacă la preţuri de nimic
Producătorii au nevoie de asociere pentru a face faţă unei pieţe concurenţiale, în care mare parte din marfă provine din export.
Producătorii au nevoie de asociere pentru a face faţă unei pieţe concurenţiale, în care mare parte din marfă provine din export.
Ajutorul de minimis pentru legume în spaţii protejate, aprobat de Guvern! În şedinţa Guvernului din data de 16 iunie 2021 a fost aprobată Hotărârea pentru aprobarea programului de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021.
Nouă schemă de sprijin pentru fermierii români! În şedinţa Guvernului din data de 16 iunie 2021 a fost aprobată Hotărârea pentru aprobarea programului de susţinere a producţiei de plante aromatice pentru anul 2021.
Situaţie fără precedent pentru fermierii din Australia.
De la tragedia din Portul Midia de la sfârşitul anului 2019, când peste 14.
Gărgăriţa este recunoscută drept cel mai periculos dăunător al fasolei, având 3-4 generaţii pe ani.
Suprafata cat mai mare a foliajului sanatos, capabil sa absoarba radiatia solara cat mai eficient, este determinanta si influenteaza direct nivelul recoltei la leguminoase.
Strategia pentru agricultură trebuie neapărat dezbătută, grăiesc agricultorii, în condiţiile în care balanţa comercială continuă să aibă aceeaşi direcţie, şi anume aceea de deficit.
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că la data de 11 iunie 2021 s-a încheiat Campania de primire a cererilor unice de plată aferente anului 2021, inclusiv perioada de depunere cu penalităţi.
Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a lansat în consultare publică ghidul solicitantului pentru submăsura 4.
Odată cu noua abordare privind politicile de mediu, Uniunea Europeană intenţionează să adopte o serie de decizii radicale în ceea ce priveşte substanţele utilizate de fermieri.
O nouă măsură Creşterea animalelor în cuşti va fi interzisă progresiv! Parlamentul European a cerut suprimarea progresivă a creşterii de animale în cuşti, proces care să se finalizeze până în 2027 în Uniunea Europeană.
O legumă cultivată la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău ar putea fi utilizată în producţia de măşti de protecţie facială, devenite indispensabile în această pandemie.
Au pariat pe agricultura bio şi au câştigat.
În ultimele luni de zile, după mai multe eşecuri pe plan de proiecte şi promisiuni nerespectate ale ministrului agriculturii, Adrian Oros, tot mai mulţi fermieri şi lideri ai sectorului agroalimentar din România i-au cerut demisia acestuia.
Crescătorii de bovine vor primi anul acesta un ANT simbolic, de 5 lei/cap de animal.
În perioada de tranziţie 2021-2022, submăsura 6.
Acei producători locali din sectoarele horticol şi zootehnic afectaţi de pandemia de COVID-19 trebuie să ştie că omologii lor din Mureş au primit sprijin de sute de milioane de lei vechi de la Consiliul Local şi Primăria Batoş, un exemplu demn de urmat şi pentru alţi edili din ţară.
Ajutorul de minimis pentru producţia de legume în spaţii protejate va fi acordat doar pentru ciclul 2 de producţie anul acesta.
Fermierii, dezamăgiţi de deciziile guvernanţilor! Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare îşi exprimă dezamăgirea asupra comunicării deficitare privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru sectorul agricol, sector strategic de importanţă naţională.
În anul de comercializare 2021-2022, echilibrul de pe piaţa grâului va fi unul strâns.
Fermierii din sectorul avicol trec prin clipe grele în această perioadă.
Programul de minimis pentru legume în spaţii protejate este aşteptat cu nerăbdare de legumicultorii din toată ţara.