
Cele mai noi sotimente de vin
Odată cu venirea căldurii ni se schimbă şi obiceiurile de consum.
Odată cu venirea căldurii ni se schimbă şi obiceiurile de consum.
Producătorii români sunt supăraţi pentru modul în care este gestionată activitatea Casei de Comerţ Unirea, a declarat la Prima News legumicultorul Marian Baronescu.
Sunt numai două laboratoare în România în care pot fi testate legumele produse în ţară.
Folosirea pesticidelor în agricultură, în special în România, este greu de oprit, consideră agricultorii de la noi din ţară, care spun, totuşi, că nu este o practică generalizată.
După ani în care li s-a părut că alimentele de import sunt cele mai bune, românii se reorientează spre produsele ecologice, sută la sută locale.
Se schimbă trendurile vacanţei pe litoral.
Sumele oferite de UE în ajutorul fermierilor români afectaţi de problema cerealelor ucrainene sunt venite tardiv şi nu ajung la cei care au avut pierderi foarte importante, a declarat la Prima News Dan Hurduc, membru fondator al Clubului Fermierilor Români.
Dacă situaţia o va cere, interzicerea importului de cereale din Ucraina se va prelungi şi după data de 5 iunie, dar până atunci este analizată situaţia, mai ales în condiţiile în care va veni noua recoltă, a declarat la Prima News ministrul agriculturii, Petre Daea.
A fost mare aglomeraţie în Piaţa Obor din Capitală de 1 Mai şi nu doar din cauza grătarelor care fumegau, pline de mici, sau a celor care-şi făceau cumpărăturile.
De la 09:00 la 12:00, Raluca Al-Haddad şi Daniel Osmanovici vor fi în direct de lângă grătarul cu mici şi de lângă tarabele din Piaţa Obor.
Au început să sfârâie grătarele şi miroase deja a sărbătoare.
După petrecerile maraton din primele nopţi, festivalierii de pe litoral îşi adună iar puterile, pentru că îi aşteaptă alte nopţi de distracţie.
Laptele de măgăriţă este tot mai cumpărat de români.
Un tânăr non conformist din Târgu Mureş a nmers la fast food să comande mâncare cu un piton de peste 3 metri pe umăr.
Criza alimentară se agravează în Marea Britanie.
În timp ce politicenii ţin discursuri meşteşugite de sprijin de la Bruxelles sau din Parlament, fermierii români duc lupte pentru supravieţuire.
România şi-a dublat anul trecut exporturile către Ucraina, însă chiar şi aşa, deficitul comercial în raport cu ţara vecină a crescut şi a depăşit 700 milioane de euro.
Povestea începe cu un singur animal.
Bărbatul care a atacat cu maceta angajaţii unei shaormerii a primit control judiciar pentru 30 de zile.
Inventată acum 41 de ani de o doamnă din Rădăuţi, ciorba rădăuţeană a câştigat un renume internaţional pentru gustul său unic.
Nu mă lăsaţi singur, fraţilor! Sunt puşti pe mine! Sunt cuvinte disperate dar care, în ciuda aşteptărilor, nu vin dinspre Ucraina, ci, dinspre Palatul Victoria.
Nicio mişcare în plus în vămile noastre, după ce ministrul Petre Daea a cerut, ca măsură de securizare suplimentară, sigilarea şi monitorizarea camioanelor care vin cu cereale din Ucraina.
Războiul din Ucraina i-a adus în pragul disperării pe fermierii români, îngropaţi în grânele ieftine venite din ţara aflată în război.