Fantoma reducerii preţurilor la alimentele de bază continuă să bântuie Puterea şi Opoziţia. Senator USR: Marcel Ciolacu încearcă să mascheze alte lucruri prin anunţurile despre inflaţie şi preţuri

Fantoma reducerii preţurilor la alimentele de bază continuă să bântuie Puterea şi Opoziţia. Senator USR: Marcel Ciolacu încearcă să mascheze alte lucruri prin anunţurile despre inflaţie şi preţuri
foto: Pixabay

Cheia reducerii inflaţiei nu este la magazine şi în preţurile de la raft, soluţia este la Ministerul de Finanţe, dacă ar putea magazinele să reducă preţurile ca să vândă mai mult ar face-o, a declarat la Prima News deputatul PNL Dan Vîlceanu.

„Consumatorii din România au o problemă că după doar patru luni, deficitul a crescut foarte mult până şi faţă de pandemie, când lumea stătea acasă, întrebaţi-l pe domnul Cîciu cum e posibil aşa ceva. Uitaţi-vă întâi la ce au făcut alte state, altfel riscaţi să faceţi ce aţi făcut cu lemnele de foc. Soluţia inflaţiei este la Ministerul de Finanţe. Ar fi o soluţie scăderea de taxe, să laşi oamenilor mai mulţi bani, ca să cumpere mai mult”, a arătat deputatul.

 

Scăderea preţurilor la unele alimente de bază este măsură populistă, care nu este nici măcar bine prezentată, spune Anca Dragu, senator USR.

 

„Nu am înţeles de când se aplică, când se vor vedea efectele. Domnul Ciolacu spune că va reduce inflaţia. Înainte ca el să devină premier, BNR avea o prognoză de sub zece la sută până la finalul anului deja. Dacă nu face nimic să facă economia să sufere, atunci inflaţia va fi redusă pentru că s-a înscris deja pe acest trend descendent. Marcel Ciolacu şi guvernul încearcă să mascheze alte lucruri, cum ar fi reformele din PNRR. Nu vor atrage niciun ban în acest an, sunt cinci momente foarte importante până la finalul anlui, care vor fi ratate. Ca să mascheze acest dezastru, domnul Ciolacu a venit cu această reducere a inflaţiei, care nu va duce la scăerea preţurilor”, a arătat senatoarea din Opoziţie.

 

Deputatul PSD Laurenţiu Gîdei a explicat că va fi o măsură luată pe o perioadă limitată de timp, ca să ajute consumatorii vulnerabili.

 

„Produsele vor avea o etichetă dublă probabil, ca să vadă consumatorul diferenţa de preţ între producător şi raft

nu vor dispărea alimente. Când a fost explozia de preţuri la alimente aveam explozia preţurilor la combustibili, veniseră cerealele din România. Acum preţul s-a stabilizat la combustibil, nu mai sunt cereale ucrainene, dar preţurile nu au scăzut.

Deocamdată vom rămâne la cele patru alimente de bază şi vom vedea cum reacţionează piaţa, apoi vom introduce eventual şi alte alimente. În acelaşi timp, vom ajuta producătorii şi vom investi în procesare în România”, a spus deputatul Puterii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt