SUSŢINEM ROMÂNIA - MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Visul unui fermier a devenit realitate

SUSŢINEM ROMÂNIA - MĂNÂNCĂ ROMÂNEŞTI! Visul unui fermier a devenit realitate

12 ani de muncă în Italia, alţi câţiva pe care i-a muncit în agricultură şi un singur vis, pe care îl avea încă din adolescenţă. Să devină fermier! Este povestea unui tânăr, din Iaşi, care are cea mai mare fermă de capre din întregul judeţ. Construită fără niciun ajutor de la stat, ferma are acum peste 200 de capre, iar în ultimii ani, tânărul a devenit unul dintre cei mai căutaţi producători de brânză, iaurt sau chefir din ţară. Un nou material al campaniei Prima News şi Focus, ,,Susţinem România - Mănâncă Româneşti!"

La intrarea în Bălţaţi din Iaşi,  este ferma de capre a lui Ionuţ Popa. Un bărbat de 35 de ani care, ani la rând, a muncit pe brânci ca să strângă bani pentru visul lui - o fermă. Ca să-şi deschidă ferma, Ionuţ avea nevoie de peste 100 de mii de euro. La 18 ani a plecat în Italia, unde a rămas 12 ani. S-a întors cu 30.000 de euro, bani pe care i-a investit în agricultură. Aşa a reuşit să strângă şi restul banilor şi a început să-şi construiască visul lui. 

Odată construită ferma, Ionuţ şi-a cumpărat câteva vaci. Spera să facă bani cu produsele lactate pe care le putea vinde. Numai că nu a avut succes. Nu după mult timp, şi-a încercat din nou norocul. De această dată, însă, cu capre. Ionuţ a investit apoi şi în aparatura necesară ca să colecteze laptele şi să îl transforme, în iaurt, brânză sau chefir.

Cererea a fost extrem de mare, mai ales că Ionuţ îşi vinde marfa, chiar şi online. Aşa, produsele lui ajung pe mesele românilor din toate colţurile ţării. Produsele le face doar din lapte proaspăt şi ingrediente naturale. Deşi afacerea prosperă,  Ionuţ n-a scăpat de provocări - lipsa forţei de muncă şi mai ales seceta!
Pe lângă fermă şi laboratorul în care face produsele din lapte de capră, Ionuţ are şi peste 80 de hectare de teren agricol. În pandemie a fost printre puţinii fermieri care au mai făcut profit datorită faptului că îşi vinde produsele online. Ca să susţinem în continuare fermierii români trebuie, aşadar să mâncăm româneşti! 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt