Vântul a smuls acoperişul unui bloc

Vântul a smuls acoperişul unui bloc
foto: arhiva

Este cod galben de vânt puternic în 26 de judeţe, iar în multe zone pagubele sunt deja imense. În Caraş Severin locuitorii unui bloc au rămas fără acoperiş, iar mai multe maşini au fost distruse. Panică a fost şi la Techirghoiol sau Brăila, însă în Bulgaria o tornadă a provocat distrugeri masive şi cel puţin doi oameni au murit. 
În judeţul Caraş Severin rafalele de vânt au fost atât de puternice încât acoperişul de tablă al unui bloc s-a desprins. Mai mulţi copaci au fost smulşi din pământ, iar poliţia a intervenit cu mai multe autospeciale pentru a debloca traficul. Iar în Brăila mai multe străzi s-au inundat din cauza ploii.
Nici judeţul Constanţa nu a scăpat de furtuna puternică. Judeţul s-a aflat sub cod galben de vreme rea, iar vântul a doborât mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate. Cel mai rau a fost in Techirghiol. ISU Dobrogea a mobilizat 17 autospeciale,  2 echipaje pentru descarcerare şi 5o de pompieri militari.
În Bulgaria, o tornadă a cauzat distrugeri masive în mai multe zone ale ţării. În satul Lavino a fost decretată stare de urgenţă. Doi oameni au murit: un bărbat de 51 de ani care a fost strivit de un zid şi altul de 67 de ani care a călcat pe un cablu electric, deteriorat de furtună.
România nu va scăpa curând de fenomenele meteo extreme, anunţă meteorologii. Temperaturile maxime la nivel naţional la începutul săptămânii următoare se vor situa între 12 şi 24 de grade. Vremea se va răci de miercuri, însă temperaturile vor rămâne mai ridicate decât media obişnuită din luna noiembrie. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt