
Au fost proteste în toată ţara în rândul angajaţilor din sănătate.
Dacă în urmă cu zeci de ani, românii primeau mâncare cu porţia, astăzi mulţi primesc apă cu porţia.
Odată cu acest caz cutremurător revine în atenţia publică situaţia multor români care au această afecţiune şi care nu primesc sau nu cer ajutor.
Asiguraţii vor putea beneficia anual, începând de la 1 iulie, de un pachet de analize de laborator care să-i permită medicului de familie să depisteze precoce nişte boli, a anunţat la Prima News Adela Cojan, preşedintele CNAS.
Este grevă japoneză şi în instituţiile publice de sănătate şi asistenţă socială.
Protestele sindicale continuă în ţară, iar recent medicii şi personalul auxiliar au intrat într-o grevă de tip japonez în încercarea de a pune presiune pe guvernanţi în timpul negocierilor.
Bolnavii de cancer îl acuză pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, că este vinovat de moartea a 153 de oameni zilnic, pentru că refuză să aplice Legea privin planul naţional de combatere a cancerului.
În cele 45 de parcuri din Capitală administrate de primărie sunt 40 de locuri de joacă.
Cel mai tare SPA din Sibiu este ,,Baia Populară"! O spun zeci de mii de oameni, localnici şi nu numai care au trecut pragul acestei clădiri istorice din oraş.
Protestul profesorilor se extinde în toate sectoarele publice.
Ministerul Sănătăţii a simplificat procedura de acces la investigaţia PET-CT pentru bolnavii de cancer, dar cu două zile înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări, nu există niciun fel de norme de aplicare.
A avut zile! Aşa se poate spune despre o femeie din Iaşi căreia medicii i-au extirpat o tumoră gigant de pe creier.
Imagini revoltătoare vin de la Huşi, acolo unde un medic este filmat în timp ce se joacă pe telefon, iar bolnavii aşteaptă să fie consultaţi.
Peste 20 de mii de turişti sunt aşteptaţi la malul mării în vacanţa de 1 iunie şi Rusalii.
Pacienţii care au diferite forme de cancer vor putea avea acces mai uşor la investigaţii de tip PET-CT, de la 1 iunie.
Diagnosticul de cancer este o veste cumplită pentru un pacient, iar ceea ce urmează, analizele complicate şi tratamentele dure, sunt etape prin care bolnavul trece mai uşor cu ajutorul potrivit.
Zeci de părinţi au reuşit să păcălească statul român în ultimii trei ani şi au primit indemnizaţii uriaşe pentru creşterea copilului fără să muncească măcar o zi.
Revoltă, neputinţă, disperare.
Zeci de bucureşteni au venit în Parcul IOR din capitală în semn de protest faţă de retrocedarea a 12 hectare din el.
Este nevoie acută de medici în sistemul de sănătate, dar cu toate acestea sute de rezidenţi care au luat concursul de intrare în Rezidenţiat de pe 14 mai, nu au unde profesa.
Spitalele din România, în special secţiile ATI, sunt dotate aproape la fel ca cele din Franţa, „şi ei au aproape aceleaşi infecţii nosocomiale ca noi”, difeferenţa o face legislaţia din domeniul sanitar, a declarat la Prima News Ioan Bogdan Furtună, managerul Spitalului Colţea.