Medic, despre dispariţia fiolelor cu Fentanyl din spitalul din Braşov: Au mai fost astfel de cazuri, se vor mai întâmpla probabil astfel de cazuri

Medic, despre dispariţia fiolelor cu Fentanyl din spitalul din Braşov: Au mai fost astfel de cazuri, se vor mai întâmpla probabil astfel de cazuri
foto: Pixabay

Directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Alexandru Obregia” din Bucureşti, medicul Eduard Moţoescu, afirmă că dispariţii de substanţe opioide din spitale s-au întâmplat şi cel mai probabil se vor mai întâmpla. El arată că ”punctul vulnerabil” în ceea ce priveşte consumul de substanţe opioide îl reprezintă scăderea vârstei la care începe consumul acestora.
”Au mai fost astfel de cazuri, se vor mai întâmpla probabil astfel de cazuri. Astfel de substanţe, de obicei, sunt securizate şi trebuie securizate. Fentanylul e un analgezic opioid mai puternic decât morfina şi ca atare trebuie nişte precauţii în depozitarea lui. Se ţine în farmacie, într-un depozit foarte bine securizat”, a explicat, miercuri seară, la Medika Tv, medicul psihiatru Eduard Moţoescu, director medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia din Bucureşti.
El a spus că şi în camerele de gardă ale spitalelor mai sunt păstrate doze cu Fentanyl, dar că nu oricine poate avea acces la acestea. 
Medicul este de părere că ”punctul vulnerabil” în ceea ce priveşte consumul de substanţe opioide îl reprezintă scăderea vârstei la care începe consumul lor.
Zece fiole care conţin Fentanyl au dispărut din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov. Oficialii unităţii sanitare au anunţat Poliţia despre acest caz.

Afla mai multe desprefentanylspitalbrasovfurt
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt