Agenţia Naţională de Transplant: Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, de la o pacientă de 42 de ani. Ficatul şi rinichii, transplantaţi la trei pacienţi

Agenţia Naţională de Transplant: Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, de la o pacientă de 42 de ani. Ficatul şi rinichii, transplantaţi la trei pacienţi
foto: Pixabay

Agenţia Naţională de Transplant anunţă, duminică, prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, de la o pacientă de 42 de ani.
”Vineri, 1 martie, s-a încheiat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias prima prelevare de organe din acest an, prin bunăvoinţa familei unei paciente în vârstă de 42 de ani, aflată în moarte cerebrală. Mulţumim familiei donatoarei care a acceptat să treacă peste propria suferinţă şi să dea o şansă la viaţă semenilor aflaţi în suferinţă”, a transmis, duminică seară Agenţia Naţională de Transplant.
Instituţia precizează că, în urma prelevării, 3 români au fost readuşi în cursa vieţii prin transplant de ficat şi rinichi, iar şi mai mulţi vor avea o viaţă normală prin transplant de ţesuturi osteotendinoase.
”Suntem profund recunoscători faţă de toţi cei care reuşesc să aducă speranţa pentru viaţă: donatori, familiile acestora, echipe medicale”, au mai transmis oficialii Agenţiei.
Aceştia precizează că pentru intervenţiile de prelevare  au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni - pentru ficat şi rinichi.
”Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni o pacientă în vârstă de 42 de ani va putea spune că «s-a născut a doua oară»,  datorită intervenţiei de transplant hepatic. Intervenţia salvatoare a fost realizată cu succes de echipa de chirurgi, având alături suportul indispensabil al echipei ATI şi al asistenţilor medicali de bloc operator”, a mai transmis sursa citată.
Intervenţiile de transplant renal s-au realizat în cadrul Centrului de Transplant Renal al Institutului Clinic Fundeni unde alţi doi pacienţi în vârstă de 52 şi 69 de ani, au primit şansa mult aşteptată.
Ţesuturile osteotendinoase au ajuns la Banca de Ţesut de la Spitalul Clinic Colentina.

Afla mai multe despretransplantprelevareelias
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt