Medic: Înainte aveam un cancer la un nou-născut, o dată la 5 ani, acum avem mai multe cazuri anuale

Medic: Înainte aveam un cancer la un nou-născut, o dată la 5 ani, acum avem mai multe cazuri anuale

Medicul Cătălin Cârstoveanu, de la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală a atras atenţia că a crescut numărul cancerelor la nou-născuţi, în ultimii ani. Dacă în urmă cu ceva timp apărea un caz o dată la cinci ani, acum sunt mai multe cazuri anuale.
Întrebat la Medika TV, marţi seară, care sunt cele mai grave cazuri la Spitalul de Copii Marie Curie din Capitală, medicul Cătălin Cârstoveanu a explicat că aproximativ jumătate din copiii internaţi au malformaţi cardiace.
”Jumătate dintre copiii noştri sunt cu malformaţii cardiace şi pe unii putem să îi rezolvăm acasă, pe unii foarte complicaţi îi rezolvăm acasă pe când avem profesorul Yousef, când vine aici. Când nu mai putem rezolva acasă şi nici în ţară, începem să ne rugăm de colegii din străinătate. În rest avem probleme grave, insuficienţe renale, insuficienţe cardiace severe, insuficienţe respiratorii severe, prematuri cu problme chirurgicale, nou-npscuţi cu probleme chirurgicale complexe, tumori, cancere la nou-născuţi”, a declarat Cătălin Cârstoveanu.
Întrebat, de asemenea, dacă a crescut frecvenţa cancerelor la vârste mici, medicul a explicat că este o evidentă creştere din acest punct de vedere, iar cauza este stilul de viaţă.
”E evident lucrul ăsta. Înainte aveam un cancer la un nou-născut o dată la 5 ani. Ne uitam, ne  minunam, dar acum avem mai multe cazuri anuale, e evident că a crescut incidenţa cancerului la nou-născut. Printre cauze sunt malformaţiile cardiace. Hiperglicemia în sarcină este una din cauze. este vorba de modul de viaţă, ce mâncăm, cât mâncăm, cât dormi, cât stăm la soare, cât facem sport de plăcere”, a mai precizat Cătălin Cârstoveanu.
 

Afla mai multe desprecancercopiimedicstatistici
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt