Start pentru un nou drum expres în România

Start pentru un nou drum expres în România

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Focşani-Brăila a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE) iar termenul pentru depunerea ofertelor este 28 octombrie 2024, scrie Profit.ro.

Contractul pentru această investiţie finanţată din fonduri europene are o valoare de 5,3 miliarde lei iar durata de realizare este de 42 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 36 luni pentru etapa de execuţie.

Drumul Expres Focşani-Brăila, cu o lungime de 73 kilometri, va asigura legătura între Autostrada Moldovei Ploieşti-Paşcani (A7), Podul peste Dunăre de la Brăila, Drumul Expres Brăila-Galaţi (DEx 6), Tulcea şi Constanţa. Contractul a fost licitat într-un singur lot, devenind, astfel, cel mai lung tronson de drum de mare viteză care va fi construit în cadrul unui singur contract, precizează CNIR.

Drumul Expres va avea două benzi pe sens (4X3,50 metri), bandă mediană (3 metri), acostament consolidat (2X2,25 m) şi parapete de beton tip New Jersey pentru zona mediană. Pe traseu sunt prevăzute şase noduri rutiere şi 57 de structuri (poduri şi pasaje). Garanţia lucrărilor este de 5 ani.

Drumul Expres va beneficia de două Parcări de Scurtă Durată (stânga+dreapta) cu 120 de locuri şi platformă de cântărire inclusă respectiv Spaţii de servicii tip S 1 (stânga+dreapta) cu 150 locuri parcare, prevăzute cu spaţiu rezervat pentru benzinărie şi spaţiu pentru comerţ/alimentaţie publică, Centru de Întreţinere şi Coordonare (CIC) şi Centru de Monitorizare şi Informare.

După publicarea în JOUE, anunţul va fi vizibil şi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). 

 

Afla mai multe despredrum expresfocsanibraila
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt