Primar: Doctorița de familie în vârstă de 75 de ani din comună va ieși la pensie. Am rugat-o eu să mai stea până la toamnă - Prima News

Primar: Doctorița de familie în vârstă de 75 de ani din comună va ieși la pensie. Am rugat-o eu să mai stea până la toamnă

Cel puțin 5.000 de oameni din Covasna vor rămâne fără medic de familie, după ce doctorița în vârstă de 75 de ani va ieși la pensie în această toamnă, a declarat la Prima News primarul Simon Andras.

„2.500 de persoane deja sunt rămase fără medic de familie și în curând o să avem 5.000. O doctoriță de familie care are 75 de ani va ieși la pensie. Am mai rugat-o eu să stea până în toamnă. Căutăm medici noi, avem cabinete dotate cu aparatură modernă și un apartament pentru locuit, recent renovat”, a spus primarul.

Suntem în această situație pentru că aproape 60 de ani am ignorat sistemul medical, a declarat Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

„Tot ce putem face acum este să adaptăm sistemul medical la resursele pe care le avem. Casa Națională de Asigurări și ministerul trebuie să vină cu soluții. Trebuie să avem un traseu al pacientului – ajunge la medicul de familie, ajunge la centrul de permanență și noi trebuie să avem un traseu al acestui pacient. Va fi nevoie de o investiție masivă pentru dezvoltarea sistemului medical, trebuie dezvoltarea egală a comunităților”, a subliniat medicul.

El a spus că intrarea în sistemul medicinii de familie este de doi a sută în acest moment, ceea ce ne face să riscăm ca în următorii zece ani să dispară această specialitate.

„Nu putem forța medicii să meargă în aceste zone defavorizate dacă nu crește calitatea infrastructurii”, a mai declarat Coriu.Total
0
Shares
Total
0
Share