Portul Constanţa va inaugura un nou terminal la jumătatea lunii mai, după o investiţie cu compania portuară din Dubai. Companiile din Emirate ar putea investi şi în proiectul de 1,12 miliarde euro

Portul Constanţa va inaugura un nou terminal la jumătatea lunii mai, după o investiţie cu compania portuară din Dubai. Companiile din Emirate ar putea investi şi în proiectul de 1,12 miliarde euro

La jumătatea lunii mai va fi inaugurat noul terminal Roll-on/Roll-off (RO-RO), un proiect comun dezvoltat de compania portuară din Dubai (DP World) cu Administraţia Portului Constanţa.

Noul terminal a fost realizat în baza unui memorandum semnat în urmă cu 2 ani de autoritătile române şi cele emirateze.

Acest proiect are o valoare de peste 82 de milione de euro, din care jumătate sunt fonduri europene, iar jumătate o reprezintă contriobuţia companiei emirateze.

”Numai în 2023, Portul Constanţa a bătut recorduri peste recorduri în ceea ce priveşte traficul de mărfuri, iar tendinţa de creştere se menţine şi in anii urmätori!”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, Guvernul este interesat sã dezvolte cu companii din Emiratele Arabe Unite şi Molurile III S şi IV S din Portul Constnţa, să digitalizeze portul tot cu o companie dln Emirate, să modernizeze reţelele feroviare din cadrul acestuia şi sã realizeze zone cu conectivitate multimodală pentru transportul de mărfuri.

După cum a relatat Profit.ro, Guvernul are în vedere demararea unei investiții de 1,12 miliarde euro şi desemnarea acesteia ca obiectiv strategic de interes național, în scopul dezvoltării unor noi terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile III S si IV S.

Investiţia este necesară în contextul în care concurența dintre Portul Constanța și celelalte porturi din bazinul Mării Negre și ale statelor membre UE este intensă, principalii concurenţi fiind porturile Koper (Slovenia), Istanbul, Pireu și Hamburg.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt