Trăim în era tehnologiei şi vitezei, însă multe instituţii din România sunt în urmă cu digitalizarea.
Sunt foarte puţini români care să nu se fi gândit măcar o dată să îşi schimbe locuinţa într-una verde.
Inteligenţa artificială a ajuns deja să fie folosită pe post de psiholog în Statele Unite, de către oamenii care nu-şi permit să apeleze la un astfel de specialist.
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a afirmat că o eventuală decizie privind interzicerea aplicaţiei TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor la stat ar putea fi luată miercuri, când se întruneşte Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică.
România este ţara cu cel mai mic preţ raportat la calitatea conexiunii de internet fix din toată Uniunea Europeană.
Anul trecut start up-urile româneşti, adică afaceri inovatoare aflate la început de drum, au reuşit să strângă finanţare de peste 100 de milioane euro.
Noua tehnologie, care include şi inteligenţa artificială, va înlocui zeci de milioane de oameni în lume în următorii ani în diferite job-uri, arată studiile recente.
Tot mai multe atacuri cibernetice în România, şi tot mai sofisticate.
Răspunderea juridică pentru un accident produs de o maşină fără şofer trebuie reglementată legislativ, pentru că este o chestiune foarte serioasă, consideră senatorul PSD Robert Cazanciuc, care a vorbit la Prima News despre evoluţia inteligenţei artificiale.
Primul pas către digitalizarea pieţelor a fost făcut la Alexandria.
Locul din care hackerii cumpărau date informatice pe care le foloseau în vederea efectuării mai multor infracţiuni a fost anihilat de poliţiştii din 17 ţări.
O conexiune la internet, un gând, cel puţin 10 lei şi un click, şi cel de pe lumea cealaltă poate fi pomenit la slujba de la biserică, chiar şi în lipsa celui care vrea să-l adauge la pomelnic.
Avansul fulminant al inteligenţei artificiale stârneşte îngrijorare.
În crearea de jocuri video e nevoie şi de o componentă etică, pentru că „e uşor să faci un joc care să aibă câteva zeci de mii de dependenţi şi tu să câştigi bani, dar distrugi o parte din societate”, a declarat la Prima News Alin Moldoveanu, prodecan al Facultăţii de Automatic.