Austria ne-a spus NU. Mai avem de așteptat ca să intrăm în Schengen - Prima News

Austria ne-a spus NU. Mai avem de așteptat ca să intrăm în Schengen

Românii mai au de așteptat pentru a trece frontierele UE fără să prezinte documentele. Negocierile, care s-au purtat până în ultimul moment, s-au soldat cu un eșec de proporții. Austria și Țările de Jos au votat împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen chiar dacă țara noastră a fost susținută puternic de majoritatea statelor la Consiliul JAI.

La votul din cosiliul JAI de azi, doar Croația a fost admisă în spațiul liber european. Austria a votat împotriva României, iar țările de Jos împotriva Bulgariei.

Dezamăgire pentru ratarea proiectului ad-hoc de țară a manifestat și premierul Nicolae Ciucă. România va putea bate din nou la poarta Schengen peste 3 luni. Următorul Consiliu JAI va avea loc în martie. până atunci, diplomații de la București au misiunea să înlăture opoziția austriacă.

România și Bulgaria așteaptă de 11 ani să intre în Schegen. În spațiul de liberă circulație se află deja 22 de state din Uniunea Europeană la care de la 1 ianuarie se va adăuga și Croația. Tot din Schengen fac parte și Eleveția, Norvegia, Islanda și Lichtenstein, țări din afara UE.

foto: theculturetrip.com

Total
0
Shares
Total
0
Share