Suntem din ce în ce mai puțini - Prima News

Suntem din ce în ce mai puțini

În doar un an, România a pierdut un județ. Numărul locuitorilor a scăzut în 2022 cu 160 de mii. De această dată, acest fenomen nu a apărut din cauza migrației, ci din cauză că au fost înregistrate mai multe decese decât nașteri. Vina pentru îmbătrânirea populație o poartă statul, spun sociologii.

Populației României este de puțin peste 19 milioane de oameni. Institutul Național de Statistică a obervat o scădere dramatică în ultimul an. S-a ajuns în acest punct pentru că statul nu încurajează deloc cuplurile să facă copii, spun psihologii.

În România o femeie care rămâne gravidă iese din circuit și trebuie să pună cariera pe locul doi. De teamă că vor excluse, femeile preferă să nu mai facă copii. Statul român ar putea să ia exemplu de la celelalte țări din Europa și să ajute viitoarele mame.

Anul trecut în România s-au născut cei mai puțini copiii din ultima sută de ani, sub 180 de mii. În schimb, tot în 2021 a fost înregistrat un record istoric negativ, 300 de mii de români au murit.Total
0
Shares
Total
0
Share