VIDEO Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, s-a întâlnit cu soţia românului răpit de gruparea teroristă Hamas

VIDEO  Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, s-a întâlnit cu soţia românului răpit de gruparea teroristă Hamas
foto: facebook.com/IonelNicolaeCiuca

Nicolae Ciucă, preşedintele Partidului Naţional Liberal, s-a întâlnit, luni, la Palatul Parlamentului, cu Ella Haimi, soţia cetăţeanului român ţinut ostatic în Fâşia Gaza de către gruparea teroristă Hamas.
 
,,Drama pe care o traversează acum soţia lui Tal Haimi şi întreaga sa familie este fără margini, ca şi a multor familii aflate în aceeaşi situaţie. În astfel de momente, noi cei din această parte de lume putem să fim, nu doar empatici cu aceste drame, dar să încercăm să facem fiecare, atât cât poate, pentru a readuce pacea, pentru a evita escaladarea conflictului şi pentru a-i ajuta pe cei în suferinţă", a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele PNL.
 
 
Preşedintele Senatului României i-a asigurat pe Ella Haimi şi pe Reuven Azar, ambasadorul Israelului la Bucureşti, de ,,determinarea conducerii Senatului să susţină orice efort pe care instituţiile române abilitate îl vor face în relaţia cu statul Israel, pentru eliberarea lui Tal. Este o situaţie extrem de delicată, a cărei rezolvare necesită multă atenţie şi diplomaţie - având în vedere contextul internaţional - dar şi fermitate".
 
 
,,Asemenea acte de terorism, îndreptate împotriva vieţii şi a libertăţii civililor nevinovaţi, trebuie să fie puternic condamnate", a mai precizat Nicolae Ciucă, preşedintele liberalilor.
 
 
Şeful Senatului a mai amintit că ,,pe 11 octombrie, Parlamentul României a adoptat - în cadrul şedinţei plenului reunit al celor două Camere, pe care am condus-o - declaraţia oficială de solidaritate cu Israelul, după atacurile violente ale militanţilor Hamas". 
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt