Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România va fi deschis vara aceasta

Unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România va fi deschis vara aceasta

Al doilea lot din cel mai spectaculos drum din Alba, Transapuseana, urmează să fie deschis în vara acestui an. Autorităţile spun că în august ar urma să fie recepţionate lucrările şi pe lotul al doilea. Drumul leagă autostrada Sebeş-Turda, de Abrud şi Apuseni, prin Aiud.

Drumul este accesibil pe lotul I ce a fost deja recepţionat, la începutul lunii mai.În şedinţa din luna mai, Consiliul Judeţean Alba a aprobat documentaţia pentru alocarea finanţării în etapa a doua.

Valoarea investiţiei este de peste 358 lei inclusiv TVA.Valoarea totală a proiectului necesară implementării etapei a II a proiectului, este de 177.244.604,86 lei inclusiv TVA, iar termenul pentru depunerea cererii de finanţare în a doua etapă este 31 mai.

Termenul estimat de finalizare a etapei a II-a a proiectului este de 30 iunie 2025. Lucrările ar trebui să fie gata însă în august anul acesta.


Pe tronsoane, mai sunt prevăzute piste de biciclete, trotuare modernizate, staţii de transport public.Transalpina de Apuseni” va avea o lungime de 78,43 de kilometri, 6.700 metri pătraţi de piste de biciclete, 21 de staţii de autobuz, 12.610 metri pătraţi de trotuare, 14 poduri noi şi aproximativ 200 de podeţe.

Afla mai multe despredrumvara
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt