Traseul criminalilor. Al treilea suspect încă este căutat

Traseul criminalilor. Al treilea suspect încă este căutat
foto: turnulsfatului.ro

Un bărbat reţinut, altul ridicat din greşeală, trei fugari şi o femeie misterioasă în libertate! Este bilanţul de până acum în cazul lui Adrian Kreiner, omul de afaceri din Sibiu tâlhărit şi ucis în bătaie în propria casă la începutul lunii.

Judecătorii au respins cererea de eliberare a celui care i-a ajutat pe criminali. Este vorba despre un individ în vârstă de 44 de ani, martor cheie, care va rămâne în arest pentru următoarele 30 de zile.

În imaginile surprinse de o cameră de supravegere dintr-un hypermarket din Sibiu, recent apărute în spaţiul public, se observă, printre rafturile cu produse alimentare, doi bărbaţi cu o constituţie atletică şi îmbrăcaţi în haine de culoare închisă. Par a fi Costinel Zuleam şi Cristian Minae, doi dintre suspecţii jafului şi uciderii omului de afaceri din Sibiu, iar secvenţele ar fi fost surprinse cu o zi înainte. 

Cei trei au fost sprijiniţi de Ilie Sitariu, un bărbat de 44 de ani din Dumbrăviţa, judeţul Timiş, martor cheie în dosar şi rămas acum după gratii pentru 30 de zile, pentru favorizarea infractorilor. Acesta i-a adus în Sibiu şi, ajutat de o femeie misterioasă care ar fi fost într-o relaţie cu Laurenţiu Ghiţă, "mintea limpede” din spatele acestui jaf, a închiriat un apartament într-un cartier mărginaş al oraşului.

Pe 13 noiembrie, la adresa cu pricina au fost făcute percheziţii, însă loamenii legii au negat că ele ar avea vreo legătură cu cazul Kreiner.

Ilie Sitariu le-a mai închiriat şi o maşină atacatorilor, pe care ar fi lăsat-o în Deva, cu o zi înainte de spargere. De altfel, procurorii au spus negru pe alb că atacul ar fi fost făcut la pont, iar fiecare detaliu a fost pregătit minuţios. Anchetatorii încearcă acum să stabilească traseul pe care l-au parcurs cei trei suspecţi în noaptea de 6 noiembrie.

Doi dintre bărbaţii care l-ar fi bătut şi ucis pe omul de afaceri au fost localizaţi în Marea Britanie, a anunţat, duminică, Poliţia Română. Marian Cristian Minae a fost prins în Irlanda de Nord, iar Laurenţiu Ghiţă în Scoţia. Cei doi au fost depistaţi de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română. Este căutat în continuare cel de-al treilea suspect, Cosmin Costinel Zuleam, dar si femeia care i-a ajutat la pregatirea atacului.

Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare preventivă şi mandate internaţionale de arestare în lipsă, pe numele celor trei, acuzaţi de omor calificat şi tâlhărie calificată. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt