PNL şi PSD au transmis, după ce USR a lipsit de la discuţii că PSD, PNL, UDMR şi minorităţile au voturile necesare pentru a forma un Guvern şi o majoritate parlamentară, chiar şi în eventualitatea în care USR va decide să nu mai facă parte din coaliţie dar că realizarea unei majorităţi pro-europene cât mai largi ar fi în interesul naţional.
Cele două partide mai anunţă că formaţiunile prezente la întâlnire au reconfirmat decizia de a avea candidat unic al alianţei pro-europene pentru alegerile prezidenţiale, scrie News.ro.
”Liderii alianţei pro-europene s-au întâlnit în această seară şi au continuat discuţiile pe tema realizării unui program comun de guvernare bazat pe principiile enunţate în acordul semnat de formaţiunile componente. Considerăm că realizarea programului de guvernare este prioritatea fundamentală a acestei alianţe, de aceea, astăzi s-a discutat despre un set de reforme majore care urmează să fie finalizate şi comunicate public în zilele următoare până la convocarea noului Parlament”, au anunţat PNL şi PSD într-un comunicat comun.
Cele două partide au mai transmis că ”reprezentanţii alianţei au luat act de faptul că, pentru a doua oară, reprezentanţii USR decid să nu se prezinte la o reuniune stabilită dinainte a coaliţiei pro-europene, deşi toţi participanţii - PSD, PNL, USR, UDMR şi Grupul minorităţilor naţionale - conveniseră deja că nu discută deocamdată despre distribuirea funcţiilor politice”.
”PSD, PNL, UDMR şi Grupul minorităţilor naţionale au voturile necesare pentru a forma un Guvern şi o majoritate parlamentară chiar şi în eventualitatea în care USR va decide să nu mai facă parte din această coaliţie. Considerăm însă că realizarea unei majorităţi pro-europene cât mai largi ar fi în interesul naţional”, se arată în comunicat.
”De asemenea, formaţiunile prezente la întâlnire au reconfirmat decizia de a avea candidat unic al alianţei pro-europene pentru alegerile prezidenţiale”, se menţionează în comunicat.
USR a decis, luni, să nu discute împărţirea funcţiilor într-un nou guvern fără un plan care să scoată România din profunda criză a bugetului de stat, Elena Lasconi arătând că nu împart funcţii pentru politicieni înainte să agreeze soluţii pentru prosperitatea românilor şi că atât timp cât se discută în şoaptă despre creşteri de taxe, dar nu şi despre reforme reale care să scadă cheltuielile statului, nu putem să ne apucăm să măsurăm draperiile din ministere. Formaţiunea spune că actualul ministru al Finanţelor, Marcel Boloş, a venit în această dimineaţă cu o serie de cifre contradictorii la întâlnirea de la Guvern şi a vorbit despre creşteri de taxe, nu de reduceri ale cheltuielilor statului.