Primele autobuze electrice în Bucureşti

Primele autobuze electrice în Bucureşti
foto: facebook.com/PMBucuresti

Bucureştiul se pregăteşte să treacă la transportul public electric. Peste jumătate din autobuzele comandate din China au ajuns în capitală şi au fost montate şi primele staţii de încărcare. Urmează o lună de teste şi dacă toate lucrurile merg bine, din ianuarie o să vedem pe şoselele din Bucureşti primele autobuze electrice din istoria Capitalei.

74 dintre cele 100 de autobuze electrice cumpărate de Primăria Capitalei au ajuns deja în depourile din Bucureşti. Achiziţia a costat 300 de milioane de lei proveniţi din fonduri europene, bani în care sunt cuprinşi şi 100 de staţii de încărcare. Primele 20 dintre acestea au fost montate la Uzina de Reparaţii Atelierele Centrale.

Autobuzele au o capacitate de 90 de pasageri, dintre care 30 de locuri pe scaun. Ele sunt dotate cu aer condiţionat, încălzire centrală şi accesibilitate uşoară pentru persoanele cu handicap. Autobuzele, precum şi staţiile de încărcare au o garanţie de 8 ani de zile, perioadă în care mentenanţa este asigurată de firma care le-a livrat. Bucureştenii le aşteaptă pe trasee.

Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla în luna ianuarie. Ţinând cont că cele două trasee au în jur de 30 de kilometri dus-întors, un astfel de autobuz ar putea acoperi cam de 8 ori acest traseu după care va trebui să stea cel puţin 4 ore la încărcat. În ultimii ani, flota STB s-a înoit constant.

Potrivit Primăriei Capitalei din cele 1530 de autobuze din parcul STB, două treimi au durata normală de funcţionare depăşită.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt