Negrescu: România îşi doreşte un comisar european care gestionează subiectele economice

Negrescu: România îşi doreşte un comisar european care gestionează subiectele economice

România negociază în prezent un portofoliu important şi îşi doreşte să aibă un comisar care gestionează subiectele economice, a afirmat miercuri eurodeputatul Victor Negrescu (S&D), într-o discuţie cu un grup de jurnalişti români.

''În primul rând, eu am fost implicat şi când s-a negociat comisariatul pentru transporturi, România nu avea autostrăzi suficiente atunci şi nu ne-a mai zis lumea că nu putem să primim comisariatul. Adică dacă doamna Vălean este nemulţumită că a ocupat portofoliul de comisar pentru transporturi, îmi pare rău pentru dânsa. Noi am făcut tot posibilul să luăm un comisariat bun, pentru că vă refereaţi la comentariile pe care dânsa le-a avut acum.

Aspectele economice pe care le-a subliniat sunt mult mai ample, ele depăşesc zona euro şi evident, vorbim în mod special de lucruri care sunt legate de piaţă internă şi de expertiza omului care urmează să fie propus. Cum lucrurile sunt în continuare, în negociere, premierul României deja a avut un dialog cu preşedintele Comisiei Europene cu privire la acest subiect'', a explicat eurodeputatul, citat de Agerpres.

Recent, fostul comisar european pentru transporturi Adina Vălean, în prezent eurodeputată PPE, a apreciat că ţara noastră are şanse minime să obţină un asemenea portofoliu întrucât nu face parte din zona euro.

Afla mai multe desprenegrescucomisarromaniaue
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt