Speranţe pentru copiii din orfelinate

Speranţe pentru copiii din orfelinate

O casă şi o familie cât se poate de reale. Acestea sunt dorinţele de Crăciun ale copiilor care trăiesc în centrele de plasament din România. Pentru 12 dintre ei, moşul a fost darnic: a venit cu o casă familială. Emoţionaţi, copiii au păşit pentru prima dată în noul lor cămin chiar înainte de Crăciun. În ochii lor, doar linisţe şi bucurie.

Poate nu sunt căminul şi familia la care visează orice copil, însă este o casă în care se vor simţi ca acasă: iubiţi, apreciaţi şi fericiţi. Locuinţa familială din Domneşti este acum cămin pentru 12 copii din centrele de plasament din Săftica şi Periş. Laura are 14 ani şi nu-şi doreste prea multe de Crăciun.

Alături de Laura va fi şi sora ei, Mihaela, de 12 ani . Bucătăreasa pasionată a casei. La vârsta ei, Mihaela va fi ca o mamă pentru ceilalţi 11 copii cu care va locui: promite să le gătească în fiecare zi.

Noua casă familială este acum un vis devenit realitate pentru copiii care îşi vor petrece sărbătorile departe de orfelinate. În casa familială toţi copiii vor avea alături asistenţi care îi vor ajuta să se integreze, să înveţe şi să se transforme în adulţi responsabili.

Casa familială de la Domneşti este a 122-a construită de Fundaţia Hope and Homes for Children. Cu această ocazie, centrele de plasament de la Periş şi Săftica vor fi şi ele închise. Cu ajutorul acestor case de tip familial, peste 7 mii de copii au fost scoşi din orfelinate.

foto: facebook.com/hopeandhomesromania

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt