Criză majoră la Timişoara. Spitalele, şcolile şi 56.000 de locuinţe au rămas fără căldură

Criză majoră la Timişoara. Spitalele, şcolile şi 56.000 de locuinţe au rămas fără căldură

Situaţie de criză la Timişoara, unde întreg oraşul, dar şi spitalele rămân fără căldură chiar în prag de iarnă. E.ON a oprit robinetul de gaz pentru Colterm, iar negocierile cu un nou furnizor au eşuat. 56.000 de locuinţe, spitalele şi şcolile din oraş rămân fără căldură, pentru că societatea de termoficare nu poate funcţiona doar pe cărbune.

"O să fie câteva lucruri grele de anunţat. Acum câteva minute, compania Delgaz a oprit distribuţia gazului pentru CET Centru şi compania E.ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Noi am stat până acum două ore în negocieri cu un furnizor de gaz, care din păcate, a dat răspuns negativ.

În Timişoara, în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură şi, şi mai rău, înseamnă că toate spitalele vor rămâne fără căldură şi fără apă caldă. Situaţia este, din fericire, mai bună la spitalul Victor Babeş, care are centrală proprie, la fel şi Maternitatea Odobescu.

Voi convoca o şedinţă a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă la care am invitat şi directorii de spitale. Vom face tot posibilul pentru a reporni căldura în cel mai scurt timp. Fac apel către furnizorii de gaz din România, mai ales către companiile de stat, Romgaz, Electrica, să ne ajute în această situaţie. Toţi cei care pot încuraja aceste companii să furnizeze gaz să o facă.

Sunt dezamăgit de decizia E.On după ani de zile în care Timişoara a plătit facturi, până săptămâna trecută nu am acumulat datorii. Am început să plătim 10 milioane datorii din trecut.

Azi instanţa a deschis procedura de insolvenţă pentru Colterm.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt