Şi la sat se poate. Şcoli noi sau reabilitate pentru elevii din Vrancea

Şi la sat se poate. Şcoli noi sau reabilitate pentru elevii din Vrancea

Pentru cei mai mulţi dintre elevii care au trecut pe 5 septembrie pragul şcolilor din Vrancea, noul an a fost unul obişnuit: aceeaşi clasă, aceeaşi bancă, aceeaşi curte în care se joacă sau nu, în recreatie. Altii, mai putini la număr, e adevărat, au primit un dar fabulos, o şcoală reabilitată în totallitate şi una ridicată de la zero, cu o arhitectură surprinzătoare, elegantă, cu mobilier ca la oraş.

Învăţătoarea Gabriela Melu-Butu de la Şcoala Primară din satul Haret a lucrat două săptămâni de dimineaţă până seara, pentru ca pe 5 septembrie elevii să păşească într-un decor de basm la începutul şcolii. Iar copiii au fost mai mult decât încântaţi.

Şi părintii au fost multumiţi de ceea ce au văzut şi au ales şcoala din sat, deşi ar fi putut să-i ducă la oraş. La fel de emoţionată ca elevii săi a fost şi doamna învăţătoare.

Într-o altă comună vranceană, Gura Caliţei, copiii au inceput anul într-o scoala nou-noută, cu o arhitectură modernă şi prietenoasaă, o şcoala bine compartimentată, cu toalete în interior şi apă curentă. Lucrările la noua clădire a şcolii au început în anul 2018 cu bani de la Ministerul Dezvoltării, 1.600.000 lei, la care s-a adaugat contribuţia primăriei de 600.000 lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt