Părinţii vor învăţământ privat pentru copii

Părinţii vor învăţământ privat pentru copii

Sunt peste 30.000 de copii numai în Bucureşti care învaţă în scoli şi licee particulare. Pandemia, slaba pregătire a profesorilor, dar şi ultimele cazuri de violenţă din şcolile de stat s-au numărat printre motivele care i-au făcut pe părinţi să-şi trimită copiii la învăţământul privat. Însă sumele pe care le au de plătit sunt pe măsură.

Şi la nivel de grădiniţă situaţia este similară. Numai în Capitală sunt 168 de grădiniţe private cu peste 11.000 de copii înscrişi. Iar pandemia este unul dintre motivele care au dus la o creştere semnificativă a numărului de preşcolari şi elevi înmatriculaţi în sistemul particular.

În 2015 s-a decis finanţarea învăţământului privat cu resurse de la bugetul de stat. Asta a crescut si mai mult nivelul actului educativ. Iar unde oferta este bogată, cererea este pe măsură. Nu doar dotările din şcolile private îi atrag pe părinti. Multi spun că şi profesorii sunt mult mai implicaţi şi motivaţi.

De altfel, un studiu arată că peste jumătate dintre romani consideră slaba pregătire a unor profesori drept o problemă principală a sistemului de educaţie. De asemenea, 45% dintre ei au vorbit despre abandonul şcolar şi 41% despree lipsa de disciplină a elevilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt