
Alte cinci unităţi de învăţământ din Capitală suspendă activitatea faţă în faţă
Alte cinci unităţi de învăţământ din Bucureşti suspendă activitatea faţă în faţă, după ce, în mai mult de jumătate dintre clase, s-au înregistrat cazuri de coronavirus.
Alte cinci unităţi de învăţământ din Bucureşti suspendă activitatea faţă în faţă, după ce, în mai mult de jumătate dintre clase, s-au înregistrat cazuri de coronavirus.
Şcolile să poată trece cursurile în online la pragul de 6 la mie! Este cerinţa celor de la Federaţia Asociaţiilor de Părinţi.
Aproximativ 40 la sută dintre copiii care au între 8 şi 12 ani, din România, au fost supuşi unei agresiuni fizice sau verbale, potrivit unui studiu recent realizat de cercetători de la Universitatea din Oradea.
Şcolile să poată trece cursurile în online la pragul de 6 la mie, prin decizia Consiliului de Administraţie.
Prefectura Bucureşti a anunţat, joi seară, că cincisprezece unităţi de învăţământ îşi suspendă activitatea faţă în faţă din cauza cazurilor de coronavirus.
Ministerul Educaţiei a transmis, joi, seară, că numărul elevilor care vor beneficia de burse şcolare, în anul şcolar 2021 – 2022, este de 1.
Pentru că studenţii sunt tot mai puţini de la un an la altul, sunt universităţi care au început să facă sesiuni suplimentare de admitere.
Mai scăpăm de birocraţie în unele şcoli.
Trei sferturi dintre părinţi refuză categoric să-şi vaccineze copiii anti-covid.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri, că a fost semnată o completare a ordinului comun cu ministerul Sănătăţii pentru reglementarea modului în care elevii se pot testa pentru a reveni în şcoli, începând cu a opta zi după confirmarea unui caz de Covid-19.
Consiliul Naţional al Elevilor condamnă "lipsa de viziune şi de coerenţă" a autorităţilor responsabile de situaţia testării în şcolile din România şi cere ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii "să trateze problema cu celeritate".
Părinţii iau cu asalt cabinetele psihologilor, îngrijoraţi că cei mici nu mai vor, pur şi simplu, să meargă la şcoală.
Astăzi, de Ziua Educaţiei, peste 3 milioane de elevi din întreaga ţară nu au făcut ore.
Scandal la o Şcoală Gimnazială din Slatina! O elevă de clasa a şasea a fost dată afară de la ora de informatică, pentru că nu a purtat corect masca de protecţie.
La o incidenţă peste 9 la mie, cât au atins Capitala şi multe alte localităţi din ţară, experţii în sănătate publică şi părinţi cer trecerea provizorie la cursurile online până când şcolile vor primi teste pentru elevi şi profesori, aşa cum ministrul Educaţiei a promis când .
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că şcolile se vor închide în momentul în care, prin ordine de carantinare, se va face această precizare expresă.
Elevii ar urma să fie testaţi de două ori pe săptămână, a anunţat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Studenţii din toată ţara au început astăzi un nou an universitar.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că "nimeni nu are dreptul să se joace" cu elevii, iar şcolile să fie închise şi redeschide din două în două săptămâni.
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a vorbit duminică seara, la Digi24, despre părinţii care se tem să-şi lase copiii la şcoală în localităţile unde rata de infectare este mare, dar şcolile rămân totuşi deschise.
Prima zi de octombrie e şi prima zi de studenţie pentru sute de mii de tineri.
Studenţii vaccinaţi anti-COVID vor avea prioritate la cazare în cămine, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Agronomie, precizând că această prevedere a fost solicitată de universităţi şi că va fi inclusă în.
Premierul Florin Cîţu a declarat că testarea elevilor va fi efectuată de personalul din cabinetele şcolare, la cerere de către DSP-ul din localitate sau într-o clinică agreată de părinte şi a precizat că şcolarii care nu se testează vor continua cursurile online.