Ministerul Educaţiei elaborează în aceste zile o serie de ghiduri tematice pentru o nouă disciplină opţională. Elevii din clasele mici vor învăţa despre astronomie şi aeronautică de la profesori specializaţi pe aceste domenii. Autorităţile speră că informaţiile despre univers, cosmos şi inteligenţă artificială îi vor face pe cei mici să aleagă o carieră în domeniul aerospaţial.
Timp de trei zile, peste 100 de profesori din 20 de judeţe ale ţării elaborează la Oradea, o serie de ghiduri tematice ce vor fi implementate în şcoli. Ministerul Educaţiei îşi propune ca în următorii ani să introducă lecţii opţionale de astronomie şi aeronautică încă din clasele primare, pentru a-I convinge pe cei mici să aleagă o carieră în aceste domenii de viitor şi foarte bine plătite.
Specialiştii spun că astfel de cursuri opţionale îi pot motiva pe cei mici să îndrăgească mai mult şi disciplinele exacte precum matematica, fizica, chimia, geografia sau tehnologia.
Cadrele didactice au aflat de la specialiştii în aeronautică şi care sunt cele mai căutate posturi din domeniu pe piaţa din România.
Evenimentul are loc în cadrul Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic. Singurul român care a zburat vreodată în
Univers a fost Dumitru Prunariu. Se întâmpla pe 14 mai 1981 în cadrul misiunii Soiuz 40.