VIDEO. Apă plată sau apă minerală? Cum ne hidratăm eficient pe timp de caniculă

VIDEO. Apă plată sau apă minerală? Cum ne hidratăm eficient pe timp de caniculă

Temperaturile depăşesc în aceste zile şi 40 de grade Celsius de aceea este bine să ne hidratăm cât mai mult. Medicii ne recomandă să înlocuim sucurile sau berea rece cu apă. Întrebarea este, bem apă minerală sau apă plată?

Medicii spun că trebuie să putem bea atât apă plată, cât şi apă minerală. Apa minerală, de exemplu, este bogată în săruri şi ne ajută să îmbunătăţim nivelul lor în organism.

„Putem căuta ape care să ştim că au în compoziţia lor mai multe minerale, să fie cu calciu, cu magneziu şi fier. Acelea ne hidratează, dar ne ajută mult în perioada aceasta. Sucurile sunt rele în orice moment al anului” susţine dr. Simona Carniciu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, Doctor în Ştiinţe Medicale.

Dacă totuşi nu agreăm apa minerală, putem creşte nivelul de săruri în organismul nostru cu ajutorul sărurilor de rehidratare, pe care le găsim în farmacii.

„Mai sunt acele acele plicuri cu săruri de rehidratare, un plic la câteva zile, mai ales acum când temperaturile sunt foarte ridicate şi pentru persoanele care sunt obligate să stea afară să muncească sunt o opţiune foarte bună”, mai spune dr. Simona Carniciu.

Ceea ce este important de ştiut este că apa este cel mai bun lichid care ne conferă hidratarea de care avem nevoie în această perioadă cu temperaturi ridicate. Medicii nu recomandă berea sau sucurile acidulate pe timp de caniculă.

„Este importat să fim sănătoşi iar acum pe timpul verii, regimul pe care ar trebui să-l urmăm este puţin diferit pentru că sunt nişte condiţii uşor extreme. Cel mai important este să bem apă nu sucuri sau bere, pentru că mai ales berea are foarte multe calorii”mai spune dr. Simona Carniciu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt