Piaţa auto din România, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană

Piaţa auto din România, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană

Piaţa auto din România a înregistrat, anul trecut. una dintre cele mai mari creşteri din Uniunea Europeană. Asta în condiţiile în care pe tot continentul numărul maşinilor înmatriculate a fost mai mic cu aproape 5% din cauza lipsei cipurilor. Marca românească Dacia este în top trei cele mai vândute din Europa.

Apetitul românilor pentru maşinile noi a crescut în 2022. S-au înmatriculat cu 6,7% mai multe autovehicule, iar producţia din Uzinele Dacia şi Ford a atins un nivel record. Aproape 315.000 de maşini au fost asamblate doar în Uzina Dacia de la Mioveni. De alftel, marca Dacia domină şi topul celor mai vândute maşini în România şi ocupă primele patru locuri.

Dacia este în top trei vânzări către persoane fizice şi în Europa. În ce priveşte numărul de înmatriculări a depăşit mărci precum Ford, Opel sau Seat. România este pe locul 4 la nivelul Uniunii Europene şi la numărul maşinilor noi înmatriculate, după Cehia, Letonia şi Bulgaria.

Producţia şi vânzările mari vin şi după un an afectat în prima parte de criza cipurilor pentru autovehicule. De asemenea, cele două mărci au avut de câştigat şi din perspectiva raportului calitate - preţ.

2023 se anunţă unul bun pentru Uzinele de la Mioveni şi Craiova. Dacia a lansat două modele noi şi trece printr-un proces de rebranding, iar asta ar trebui să aducă o creştere şi mai mare, până la la nivelul anului 2019, cel mai bun de până acum pentru piaţa auto.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt