Peste 3.000 de femei din România mor anual din cauza cancerului la sân

Peste 3.000 de femei din România mor anual din cauza cancerului la sân

Palatul CEC din Bucureşti s-a colorat în roz! Timp de două ore clădirea a fost iluminată în culoarea speranţei. Speranţa pacientelor în lupta împotriva cancerului la sân. În România, în fiecare an, peste 3 mii de femei mor din cauza acestei boli. În 80% din cazuri pentru că este depistată prea târziu.

De 22 de ani, la începutul lunii octombrie, o clădire importantă este iluminată în culoarea speranţei pentru a le reaminti femeile că a mai trecut un an şi trebuie să-şi facă analizele medicale. Numai aşa pot depista din timp cancerul la sân.

Alina are 45 de ani. În urma cu 7 ani a primit diagnosticul de cancer la sân. Se află printre norocoase, o spune chiar ea. Faptul că a mers cu regularitate la medic a ajutat-o să depisteze cancerul în primul stadiu de boală. Deşi încă mai are de luptat pentru a se face bine, Alina priveşte cu optimism spre viitor şi le încurajează pe toate femeile care trec prin aceeaşi boală!

La nivel mondial, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza cancerului la sân.În ţara noastră, peste 3 mii de femei mor anual din cauza acestei boli. Din păcate, în România, boala se depistează târziu, în stadiu 3 sau 4 când rata de supravieţuire este puţin peste 50%.

foto: facebook.com/FundatiaRenasterea

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt