Misterul tablourilor din Kiseleff

Misterul tablourilor din Kiseleff

PSD, principalul partid de opoziţie, este în faţa unui proces cu un potenţial devastator în ceea ce priveşte imaginea formaţiunii police. A fost dat în judecată de Muzeul de Artă Contemporană după ce nu a mai restituit 59 de tablouri împrumutate de la stat. Au ars încă din 2012, spun socialdemocraţii care susţin că operele de artă s-ar fi făcut scrum în timpul unui incendiu care ar fi avut loc în subsolul sediului din Kiseleff.

Între anii 1993 şi 1995, conducerea social-democrată a împrumat de la statul român 118 opere de artă
contemporană pentru a-şi împodobi sediile. În timp a returnat muzeului jumătate dintre ele. Restul de 59 de tablouri sunt de negăsit. Acum Muzeul de Artă Contemporană le vrea înapoi. Impsobil, spun reprezentanţii PSD. Au ars încă din 2012.

Focul ar fi avut loc la subsol, acolo unde erau depozitate aceste tablouri. Însă nimeni nu ştie despre acest incendiu şi nici despre amploarea lui.

Muzeul Naţional de Artă Contemporană a dat în judecată Partidul Social Democrat şi cere acum despăgubiri în valoare de 260 de mii de lei dacă tablourile nu pot fi restituite.

Avocaţii Muzeului îşi exprimă însă dubiul legat de existenţa vre-unui incendiu sau a legăturii dintre pierderea tablourilor şi acest improbabil eveniment.

În acest moment, disputa dintre PSD şi Muzeul de Artă Contemporană urmează să fie tranşată în instanţă. Dosarului nu i-a fost alocat până în acest moment un prim termen de judecată

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt