Liderii PNL sibieni, investiţii majore în judeţ

Liderii PNL sibieni, investiţii majore în judeţ

Administraţia liberală de la Sibiu, împreună cu preşedinta PNL Sibiu, Raluca Turcan, au prezentat în cadrul unei emisiuni TV dedicate investiţiilor din fonduri europene lista lungă de premiere în materie de proiecte de dezvoltare locală. 
Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, este de părere că fondurile europene sunt gura de aer pentru România. Tocmai de aceea trebuie să profităm acum de fereastra de oportunitate a acestor fonduri, care nu va fi deschisă permanent pentru ţara noastră. 
“Fără fonduri europene Sibiu nu putea fi Capitală a Culturii. Ulterior acelui an, Sibiu a menţinut nivelul de activităţi culturale şi cu investiţii importante am reuşit să fim destinaţie turistică important, dar şi o destinaţie culturală căutată. Consiliul Judeţean Sibiu are cel mai mare buget pentru cultură la această oră, comparativ cu ţara”, a declarant Cîmpean.
Aceasta a detaliat investiţiile majore din judeţ, cu impact atât pentru sibieni, cât şi pentru turişti şi pentru cei care tranzitează judeţul din inima ţării. 650 km de drum judeţean au fost reabilitaţi la Sibiu în ultima perioadă. De asemenea, Aeroportul internaţional Sibiu este cea mai mare investiţie făcută aici, după Revoluţie, respectiv 64 milioane euro,  prin Programul Infrastructură Mare. Terminalul a fost construit într-un an de zile. 18 şcoli din judeţ au fost complet modernizate şi au fost construite centre sociale pentru copii din medii defavorizate. 
Ministrul Culturii, Raluca Turcan: “Modelul cultural Sibiu este unul căutat şi în ţară şi în afara ţării. Festivalul internaţional de teatru este un eveniment care atrage foarte mulţi profesionişti din afară, dar şi public numeros din străinătate. Am urmărit în detaliu toate mecanismele dezvoltării unei comunităţi. Investiţiile aduc investiţii. La Sibiu, avem o viziune. Investim cu ochii la planurile pe termen lung şi conectaţi la tot ce se întâmplă în jur.”
Preşedinta PNL Sibiu a spus că România traversează o perioadă cu foarte multe provocări, dar administraţiile liberale din ţară sunt cele care au avut rezultate remarcabile în plină criză, la fel şi guvernele PNL: “În pandemie, sistemul medical a fost asaltat, a fost o presiune fantastică. Dar pentru că ne-am mişcat bine, am reuşit să achiziţionăm aparatură, am creat condiţii pentru digitalizarea sistemului etc. Toate au rămas. De altfel toate soluţiile din perioada de criză ajută şi acum. În educaţia din Sibiu am investit 100 mil de euro. Toate vor duce la o tânără generaţie mai pregătită.”
Legat de investiţiile din sănătate, la nivel local, Daniela Cîmpean a declarat că a “primit telefoane de la medici sibieni plecaţi în străinătate după ce au auzit de noul spital din Sibiu. Aceasta este soluţia să ne ţinem acasă oamenii valoroşi. Vă dau doar un exemplu, noul aparat angiograf de la Spitalul judeţean a însemnat o investiţie de 7 milioane de lei.” 
Toate investiţiile au un singur scop, în viziunea Ralucăi Turcan – transformarea comunităţilor şi prin aceasta păstrarea acasă a tinerilor şi a profesioniştilor valoroşi. 
Pe de altă parte, antreprenorii locali şi investitorii au nevoie de un mediu sigur şi predictibil pentru a investi. Cosmin Vâlcu, manager SC „Conlan” SRL Sibiu, a declarat că a avut în Consiliul Judeţean Sibiu un partener foarte bun şi au putut respecta împreună procedurile impuse de fondurile europene.

Afla mai multe despreturcanpnlsibiu
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt