Kievul anunţă moartea celui de-al cincilea general rus. Moscova a folosit în premieră rachete Kinjal, confirmă SUA

Kievul anunţă moartea celui de-al cincilea general rus. Moscova a folosit în premieră rachete Kinjal, confirmă SUA

​​Este cea de-a 24-a zi de război în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în oraşele ucrainene bombardate de armata rusă. Primarul din Mariupol a anunţat că luptele au ajuns în centrul oraşului. De cealaltă parte, liniile ruseşti de înaintare spre Kiev au fost blocate. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat un apel Moscovei, prin care îi cere lui Vladimir Putin să discute despre "pace şi securitate", în caz contrar consecinţele pentru Rusia vor fi resimţite mai multe generaţii. Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că ţara a pierdut „temporar” accesul la Marea Azov. De asemenea, o bază militară a fost în totalitate devastată la Nikolaev, în sudul Ucrainei, după un nou atac. 

Raidurile aeriene ruseşti se succedau într-un ritm rapid sâmbătă la Nikolaev, oraş din sudul Ucrainei unde în ajun zeci de soldaţi au fost ucişi într-o lovitură împotriva unei cazarme a armatei ucrainene, potrivit guvernatorului regiunii, Vitali Kim.

El nu a oferit alte detalii privind pagubele sau eventualele victime.

„Ruşii au efectuat lovituri cu rachete contra soldaţilor care dormeau. Operaţiunile de salvare continuă”, a declarat guvernatorul în legătură cu atacul de vineri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt