Liste tot mai scurte de cumpărături

Liste tot mai scurte de cumpărături

Omenirea merge din criză în criză. Iar fiecare criză aduce noi scumpiri, mai ales la alimente. La noi în ţară inflaţia a trecut de 15 la sută, iar producătorii şi comercianţii anunţă noi creşteri de preţuri. Doar că românul de rând este cel care dictează piaţa. Cu cheltuieli tot mai mari şi putere de cumpărare din ce în ce mai mică, oamenii pleacă din supermarketuri cu pungile goale. În acest context, unii comercianţi au început să ia măsuri.

Preţurile la raft au explodat de la lună la lună, însă încasările comercianţilor au crescut doar cu….2,5 la sută. Asta pentru că românii au cumpărat tot mai puţin.
Producătorii, procesatorii, distribuitorii, comercianţii - cu toţii vor profit şi anunţă noi scumpiri, în contextul în care au de plătit facturi tot mai mari. Piaţa este, însă, dictată de consumator. Care nu mai poată să susţină tot drumul scumpirilor - de la furcă la furculiţă.

Lanturile mari de magazine sunt primele afectate de cosurile din ce in ce mai goale. Asa ca au luat masuri: plafonează preţurile la anumite produse sau refuză furnizorii care fac majorari nejustificate.

Pe de altă parte, consumatorii acuză comercianţii de speculă. Potrivit INS, preţurile alimentelor au crescut cu peste 16% în ultimul an.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt