Variola maimuţei a fost depistată în 11 ţări. Şedinţă de urgenţă a OMS, răspândirea pe glob provoacă îngrijorare

Variola maimuţei a fost depistată în 11 ţări. Şedinţă de urgenţă a OMS, răspândirea pe glob provoacă îngrijorare

Aproximativ 80 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în 11 ţări, a comunicat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a avertizat că numărul ar putea creşte. Potrivit OMS, alte 50 de cazuri suspecte sunt investigate, dar nu au fost făcute precizări despre ţările unde sunt acestea. În acest context, reprezentanţii OMS s-au întrunit într-o reuniune de urgenţă şi au anunţat că şedinţele vor continua zilnic în următoarea perioadă, se arată într-un comunicat al organizaţiei.

Anterior, infecţiile au fost confirmate în Italia, Suedia, Spania, Portugalia, SUA, Canada şi Marea Britanie - unde a fost raportat primul caz european.

Variola maimuţă este cea mai frecventă în părţile îndepărtate ale Africii Centrale şi de Vest. Specialiştii în sănătate sunt îngrijoraţi că această boală a ieşit de pe continentul african, ceea ce se întâmpla extrem de rar până acum.

Variola maimuţei este o infecţie virală rară, care are simptome uşoare de obicei. Oamenii bolnavi se recuperează în câteva săptămâni, potrivit Serviciului Naţional de Sănătate din Marea Britanie. Nu există un vaccin specific pentru această afecţiune. Serurile folosite pentru eradicarea variolei au arătat un grad de eficienţă de 85%.

Afla mai multe despreomsvariola
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt