Se redeschide frontiera cu Spania şi se accelerează măsurile de relaxare a restricţiilor

Se redeschide frontiera cu Spania şi se accelerează măsurile de relaxare a restricţiilor

Portugalia redeschide sâmbătă graniţa terestră cu Spania şi va intra în aceeaşi zi, cu 48 de ore mai devreme decât programat, în a patra şi ultima fază a planului de relaxare a restricţiilor iniţiat la jumătatea lunii martie, conform unui anunţ făcut joi seară de premierul Antonio Costa, informează AFP.

"Pe 1 mai vom trece la următoarea fază de relaxare a restricţiilor, inclusiv la redeschiderea frontierei cu Spania", a declarat premierul într-o conferinţă de presă după o şedinţă a guvernului dedicată măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.


În plus faţă de ridicarea controalelor la frontieră, reintroduse la sfârşitul lunii ianuarie, această relaxare a restricţiilor va permite organizarea de adunări, precum petrecerile de nuntă, în incinte limitate la 50% din capacitatea lor.

Toate activităţile sportive în aer liber şi în sălile de sport vor fi din nou autorizate. În plus, cafenelele şi restaurantele, magazinele şi spaţiile culturale vor avea programe mai lungi, în special în week-end.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt