O franţuzoaică s-a specializat în furt de bijuterii din sicriele depuse la capele funerare. Cum a fost prinsă

O franţuzoaică s-a specializat în furt de bijuterii din sicriele depuse la capele funerare. Cum a fost prinsă

Când o familie îndurerată a văzut o persoană necunoscută la o capelă funerară din nordul Franţei, unde fusese depus sicriul rudei lor, a crezut că este vorba despre o prietenă a decedatei, care venise să-i aducă un ultim omagiu. Au descoperit însă că era o hoaţă care furase toate bijuteriile pe care a putut pune mâna, relatează BBC.

Femeia, în vârstă de 60 de ani, le-a spus că este o prietenă femeii care murise, aşa că au lăsat-o singură în capela în care se afla sicriul deschis. Când s-au întors, au văzut că ruda lor nu mai avea nicio bijuterie: colierul, inelul şi cerceii îi dispăruseră, relatează presa franceză.

Familia a anunţat poliţia, care a deschis o anchetă şi a identificat în scurt timp o persoană suspectă: o femeie care locuia în apropiere de capela funerară, în oraşul Liévin. Au reţinut-o şi au găsit bijuteriile în posesia ei.

Au aflat şi că nu era la primul furt: au reuşit să facă legătura între ea şi furtul unui portofel din sicriul unui bărbat depus la aceeaşi casă funerară, în aceeaşi zi de 24 august.

Afla mai multe desprefratuzoaicafurtsicrie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt