Lovitură pentru Donald Trump. Curtea Supremă a SUA respinge o încercare fără precedent de a răsturna rezultatul alegerilor

Lovitură pentru Donald Trump. Curtea Supremă a SUA respinge o încercare fără precedent de a răsturna rezultatul alegerilor

Curtea Supremă a SUA a respins o încercare fără precedent a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump de a răsturna rezultatele alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie în patru state cheie, relatează BBC.

Procesul intentat săptămâna aceasta de autorităţile din statul Texas a urmărit invalidarea rezultatelor din Georgia, Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin, state câştigate de preşedintele ales Joe Biden.

Procesul a fost susţinut de 18 procurori 106 membri republicani ai Congresului.

Dar Curtea Supremă a decis că Texasul nu avea calitatea legală să intervină în organizarea alegerilor în alte state.

În condiţiile în care electorii statelor americane urmează să se reunească luni pentru a-şi înregistra voturile, Donald Trump refuză în continuare să accepte înfrângerea sa în alegeri în faţa democratului Joe Biden susţine că alegerile au fost „furate”.

Respingerea „fermă şi rapidă” a recursului „nu este o surpriză”, a reacţionat un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, denunţând „încercările nefondate” din tabăra preşedintelui în exerciţiu şi „atacurile împotriva procesului democratic”, potrivit Agerpres.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt