România ar putea afla până la Crăciun calendarul aderării la spaţiul Schengen.
Laptele românesc începe să aibă ceva mai multă căutare pe piaţa internă. Cel puţin asta reiese din ultimele date oficiale, publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
În 2022, consumul individual efectiv (AIC - un indicator al nivelului bunăstării gospodăriilor) per capita, exprimat în paritatea puterii de cumpărare standard (PPS) varia între 69% din media UE în Bulgaria, 86% în România şi 138% din media UE în Luxemburg, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Adunarea generală a acţionarilor OPCOM, administratorul pieţelor centralizate de energie electrică din România, companie controlată de Transelectrica, operatorul sistemului energetic naţional, a decis înfiinţarea unei subsidiare în Republica Moldova.
Compania aeriană low-cost HiSky, înfiinţată în anul 2020 în Republica Moldova şi certificată ca operator aerian şi în România, a anunţat că a primit autorizaţia pentru zboruri regulate către Statele Unite ale Americii.
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă că procentele mai mici de creştere a salariilor profesorilor constituie o greşeală şi că majorarea va fi în linie cu cele convenite anterior, respectiv de 13% şi 7%.
Guvernul estimează un deficit bugetar de 86,6 miliarde lei pentru anul 2024, reprezentând 5% din PIB, comparativ cu 5,9% din PIB, cât este indicat pentru anul acesta şi peste ţinta anunţată anterior ca fiind agreată cu Comisia Europeană, de 5,5% din PIB, potrivit proiectului de buget prezentat acum de către Ministerul Finanţelor. Creşterea economică de anul următor este prognozată la 3,4%. Sume importante de bani primesc Educţia, Sănătatea şiTransporturile, ministere cu alocări substanţiale în fiecare an.