Dependenţa de droguri, un fenoment care ia amploare

Dependenţa de droguri, un fenoment care ia amploare

Te simţi ca şi cum ai da cu capul de perete şi aştepţi ca peretele să plângă. Aşa descrie un fost depedent de droguri starea pe care o dau substanţele pshioactive. Cocaina şi marijuana sunt cele două droguri la care tinerii şi adolecenţii au acces foarte uşor. Statisticile arată că deja de la vârsta de 13 ani copiii încep să consume substanţe interzise fie pentru că sunt curioşi, fie pentru că vor să se integreze în anturaj. Atenţie urmează detalii care vă pot afecta emoţional!

Mihai a început să consume marijuana la 14 ani. Au urmat 19 ani de calvar. Când s-a mutat la Bucureşti, lucrurile s-au înrăutăţit. Dependenţa nu l-a mai lăsat să muncească, pentru că drogurile l-au schimbat fizic şi psihic. Tatăl lui a fost cel care l-a ajutat să se lase de droguri.

Mihai a conştientizat că drogurile l-au distrus. Acum el lucrează la Team Challange, o asociaţie care îi ajută şi pe tinerii şi adolescenţii din România să realizeze cât de periculoase sunt drogurile. Iar vărsta celor care consumă…este tot mai mică, a coborât la 13 ani.

Cei mai mulţi testează din curiozitate sau pentru că trebuie să se integreze unui grup de prieteni. Specialiştii spun că dependenţa de droguri se vindecă, dar nu se uită. În România, 1.200.000 de oameni au consumat cel puţin o dată droguri.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt