”Cu respect, preţuire şi admiraţie, vă mulţumim!”

”Cu respect, preţuire şi admiraţie, vă mulţumim!”
April 8, 2020, Lisboa, Portugal: Lisboa, 08/04/2020 - Decorreu hoje no Hospital de Santa Maria uma reportagem de como esta unidade hospitalar se transformou para acolher doentes com coronavírus covid-19.actividade de apoio numa enfermaria de pacientes covid entre os profissionais que estão em contacto com os doentes e os outro que estão fora da zona infectada ..(Orlando Almeida / Global Imagens).Lisbon, 04/08/2020 - Today there was a report on how this hospital was transformed to receive patients with covid-19 coronavirus at Hospital de Santa Maria.Hospital staff helps disinfect ambulance equipment. (Credit Image: © Atlantico Press via ZUMA Wire)

În fiecare an, pe 7 aprilie, întreaga lume sărbătoreşte Ziua Mondială a Sănătăţii. Într-o Românie bolnavă, cei
care încearcă să vindece sistemul, îmbrăcaţi în combinezoane, sunt epuizaţi. Pandemia de Covid-19 i-a pus
la grea încercare, însă nu le-a luat curajul şi dedicarea. În marile oraşe, oamenii care şi-au găsit salvarea în mâinile lor, le-au mulţumit celor care in fiecare zi înseamnă şansă la viaţă.

În Arad, recunoştinţa a luat forma acordurilor muzicale. Artiştii de la Filarmonca de Stat au cântat în curtea spitalelor Covid.

Cadrele medicale care muncesc în Terapie Intensivă, acolo unde se dau cele mai grele lupte pentru supravieţuire, au privit emoţionate..de la geam.

Eroii în combinezoane sărbătoresc ziua mondială a sănătăţii la fel cum şi-au petrecut fiecare zi din ultimul an- printre pacienţi.

În anul în care a fost mai mult despre cei care aveau nevoie şi mai puţin despre ei… gesturile de recunoştinţă, mulţumirile, vin ca un pansament.

Medicul Diana Ionescu de la spitalul Gomoiu din Capitală, a salvat zeci de copii infectaţi cu sars-cov-2. Găseşte putere în zâmbetele celor mici care o recunosc acum doar după numele scris pe combinezon.

Oamenii nu i-au uitat. Deşi le-au văzut doar ochii în spatele ochelarilor de protecţie, ştiu că fără ei lupta asta n-ar putea fi câştigată. Şi simt că, oricât de mult le-ar mulţumi, n-ar fi de ajuns.

Şi ministrul sănătăţii a transmis, printr-un mesaj pe facebook, mulţumiri şi recunoştinţă cadrelor medicale.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt