Piedone, în cădere liberă după intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Generală

Piedone, în cădere liberă după intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Generală

Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei a dat peste cap sondajele de opinie şi planurile de campanie ale candidaţilor pentru Bucureşti. La doar câteva zile de la anunţul candidaturii, fostul edil al Capitalei îl detronează pe Cristian Popescu Piedone şi urcă direct pe locul doi, la doar câteva procente de Nicuşor Dan.

Primul sondaj de opinie realizat după ce Gabriela Firea a fost anunţată drept candidat din partea PSD pentru Primăria Generală arată o răsturnare de situaţie în ierarhia candidaţilor. Potrivit datelor publicate de Avangarde, Nicuşor Dan este pe primul loc în intenţia de vot pentru alegerile locale la Capitală cu 31%, în timp ce Gabriela Firea ajunge direct pe locul doi, cu 24% dintre respondenţi spunând că ar vota cu candidatul Partidului Social Democrat dacă ar avea loc alegeri duminica viitoare.

De această dată, podiumul se încheie cu Cristian Popescu Piedone care ar fi votat de doar 20% dintre bucureşteni. Primarul Sectorului 5 este în cădere liberă faţă de finalul lunii martie, când, conform sondajului Avangarde, acesta era cotat primul în intenţia de vot cu peste 40% din opţiuni.

PSD se menţine, la fel ca în toate sondajele de opinie realizate până acum, pe prima poziţie la intenţia de vot pentru Consiliul General, cu 31%, în timp ce PUSL, partidul care îl susţine pe Cristian Popescu Piedone, ar obţine doar 10% din voturi. Locurile doi şi trei sunt ocupate de Alianţa Dreptei Unite şi PNL.

Sondajul Avangarde a fost realizat pe un eşantion de 1150 de persoane, iar datele au fost culese door-to-door, la aproximativ 48 de ore de la anunţul PSD că Gabriela Firea este candidatul partidului la Primăria Generală.

La Famiglia” Piedone şi-a luat Primăria Sector 5 pe persoană fizică

Cristian Popescu Piedone a transformat Primăria Sectorului 5 într-o afacere de familie, susţinând că este necesar să aibă încredere în cei apropiaţi. El a angajat membrii familiei sale în instituţie, justificând acest lucru prin lipsa de opţiuni credibile în rândul populaţiei. Piedone nu vede o problemă în această situaţie, intenţionând să aplice acelaşi model la Primăria Generală a Capitalei, dacă ar ajunge în această funcţie.

Un exemplu notabil este Iulian Cârlogea, unul dintre cei trei nepoţi angajaţi de Piedone la primărie. El a fost pus în funcţia de administrator public al Primăriei Sector 5. Cu un salariu considerabil mai mare decât primarul general al Capitalei, Cârlogea a avut o creştere semnificativă a veniturilor de când lucrează în sectorul public, deşi nu sunt disponibile detalii despre calificările sale sau despre alte sporuri pe care le-ar putea primi. Potrivit declaraţiei de avere, încaseaz lunar peste 21.000 lei, din 5 venituri, toate din Primăria Sectorului 5. De asemenea, el deţine mai multe proprietăţi şi vehicule, fără a fi clară provenienţa banilor pentru aceste achiziţii. Activităţile de recreere, precum escapadele sale fotografiate în timp ce schiază în Italia, în timpul programului de lucru ridică şi mai multe semne de întrebare cu privire la etica sa profesională.

Ba mai mult decât atât, pentru a păstra ”afacerile familiei” din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone l-a pus pe fiul lui să candideze în locul lui la Primăria Sectorului 5, sperând că în acest fel îşi va menţine structura “la famiglia” în continuare la Primăria Sectorului 5.

Afla mai multe desprepiedonefireacampanie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt