Popularii lui von der Leyen nu exclud o alianţă cu conservatorii lui Meloni pentru a păstra conducerea Comisiei europene

Popularii lui von der Leyen nu exclud o alianţă cu conservatorii lui Meloni pentru a păstra conducerea Comisiei europene

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a oferit un semnal clar că este pregătită să coopereze cu partidele mai radicale de dreapta pentru a-şi asigura un al doilea mandat în cea mai puternică funcţie din UE, scrie Politico.

Von der Leyen a declarat la dezbaterea de la Maastricht că ar fi deschisă la un acord cu grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) după alegerile din această vară la nivelul UE.

”O colaborare cu ECR depinde foarte mult de componenţa Parlamentului şi de cine face parte din ce grup", a declarat von der Leyen în faţa celor 900 de persoane adunate la teatrul Vrijthof pentru dezbaterea de luni seară, iar peste 250.000 au urmărit-o online.

O alianţă între ECR şi Partidul Popular European ar putea însemna o schimbare semnificativă spre dreapta în ceea ce priveşte elaborarea politicilor UE pe teme de migraţie, clima, drepturile femeilor şi apărare.

Potrivit Politico, un astfel de acord ar putea destrăma coaliţia dintre grupul lui von der Leyen şi socialişti, care a condus în mod tradiţional instituţiile UE de la centru.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt