Ciucă a discutat pachetul de măsuri din energie cu furnizorii şi producătorii: Au agreat noile măsuri. Facturile greşite, recalculate

Ciucă a discutat pachetul de măsuri din energie cu furnizorii şi producătorii: Au agreat noile măsuri. Facturile greşite, recalculate

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut marţi o întâlnire de lucru cu reprezentanţii producătorilor şi furnizorilor din domeniul energiei. La discuţii, premierul a prezentat măsurile decise luni în Coaliţie pentru criza facturilor, măsuri care au fost agreate de furnizori, care au dat asigurări că vor face „eforturi susţinute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate” şi că vor recalcula facturile emise greşit.

„Furnizorii de energie electrică şi gaze naturale au agreat noile măsuri anunţate de Guvern pentru compensarea şi plafonarea preţurilor, angajându-se, totodată, să depună eforturi susţinute pentru a evita, pe viitor, repetarea problemelor legate de emiterea de facturi eronate. Totodată, furnizorii şi-au asumat responsabilitatea de a storna şi de a reface facturile emise eronat până acum, urmând ca cele deja achitate să se deducă din următoarea factură”, se arată într-un comunicat al Guvernului.

În cadrul discuţiilor, au fost prezentate în detaliu modalităţile în care se aplică schemele de compensare şi plafonare aflate acum în vigoare pentru facturile la energie, precum şi soluţiile de corectare a facturilor emise eronat pentru consumatorii casnici.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt