Cele mai scumpe sărbători din ultimii 20 de ani

Cele mai scumpe sărbători din ultimii 20 de ani

Românii vor avea cele mai scumpe sărbători din ultimii 20 de ani. O simţeam cu toţii de fiecare dată când ajungeam în magazine. Acum o confirmă şi Institutul Naţional de Statistică. Cele mai mari creşteri de preţuri le întâlnim la produsele alimentare. Aşa că o masă îmbeluşugată de sărbători va fi o provocare pentru multe gospodine.

Aici putem enumera fasoalea boabe şi alte leguminoase, fructele proaspete şi chiar carnea de porc, nelipsită de pe mesele românilor în această perioadă. O masă gătită exlusiv cu alimentele imune la inflaţie are şi beneficii. În primul rând, e sănătoasă.

Există însă şi alimente al căror preţ a explodat. Zahărul, untul, făina, ouăle şi lactatele sunt trufandale. Aşa că dulciurile vor fi tot mai rare în meniul de sărbători. Există însă şi soluţii pentru nelipsitele prăjituri.

În noiembrie, inflaţia a ajuns la un nivel istoric. 16,8%. E cea mai mare valoare din 2002 până în prezent. Statele cu cea mai mică inflaţie din Europa sunt Liechtenstein şi Elveţia cu 3%, în timp ce în Uniunea Europeană avem Luxemburg cu 6%, Franţa cu 6,2% şi Spania cu 6,8%. Media inflaţiei în UE este de 11,5%.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt