Lăsaţi pietoni din cauza unui viciu de procedură

Lăsaţi pietoni din cauza unui viciu de procedură

Un rezultat fals pozitiv al aparatului DrugTest a distrus viaţa multor şoferi din România. Deşi ei spun că nu au consumat droguri, testul arată altceva. Totul se întâmpla din cauza unui vid legislativ. Şoferii trebuie să aştepte luni la rând sau poate ani până când sunt gata rezultatele probelor biologice de la INML. Iar asta în ciuda faptului că ei şi-au făcut analize la privat care dovedesc că nu au consumat droguri. În tot acest timp, nu au dreptul să conducă şi li se deschide şi dosar penal. De multe ori s-a întâmplat ca după opt luni de aşteptare analizele să arate că şoferul nu a consumat niciodată droguri.

Cu aceste momente de disperare se confruntă Alex, Florin şi Alexandru. Toţi au trăit o nedreptate. Au fost testaţi cu aparatul DrugTest şi rezultatul a ieşit pozitiv la diferite substanţe, deşi ei spun că nu au consumat substanţe interzise. Şi-au făcut singuri analizele cu gândul că îşi vor putea face dreptate.

Iar recoltările de sânge au dovedit că nu au consumat droguri însă trebuie să aştepte şi rezultatele probelor biologice de la INML, cele cerute de poliţie. Şoferii au făcut orice, şi-au plătit singuri analizele la INML, dar fără rezultat.

Alexandru a aşteptat luni bune pentru a primi rezultatul testului care a fost negativ! Abia după opt luni şi-a luat permisul înapoi. Conducerea INML nu îşi asumă vreo vină pentru perioada lungă de aşteptare. Legea însă pare strâmbă, iar justiţia oarbă la propriu.

Echipa PRIMA TV a încercat să obţină un punct de vedere şi din partea reprezentanţilor de la Brigada Rutieră. Nimeni nu a vrut însă să vorbească despre erorile pe care le dă aparatul DrugTest.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt