ANPC a efectuat peste 2,5 milioane de acţiuni de control în ultimii 30 de ani

ANPC a efectuat peste 2,5 milioane de acţiuni de control în ultimii 30 de ani

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a efectuat, în ultimii 30 de ani, un număr de peste 2,5 milioane de acţiuni de control, care au cuprins peste 1.000 de tematici naţionale, a declarat, marţi, directorul general al instituţiei, Paul Anghel, într-o conferinţă ce a marcat împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea ANPC.

"Au fost efectuate peste 2,5 milioane de acţiuni de control, care au cuprins peste 1.000 de tematici naţionale. Au fost primite peste 1,3 milioane de sesizări. A fost asigurată consilierea gratuită a peste 7.000 de operatori economici. A fost dispusă interzicerea de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman ale unor produse neconforme în valoare de 145 de milioane de lei noi", a afirmat Paul Anghel.

Directorul general al ANPC a menţionat că valoarea amenzilor aplicate în această perioadă de instituţie a atins suma de 1,8 miliarde de lei.

"Au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 1,8 miliarde de lei noi. În fiecare an am desfăşurat, chiar dacă în condiţii mai vitrege câteodată, cu bugete reduse, Comandamentul Litoral, Comandamentul Delta Dunării şi în perioadele de iarnă, în zonele unde există un dever mare de consumatori, am desfăşurat comandamentele de iarnă, fie că vorbim de Rânca-Novaci, fie că vorbim de Cluj - Băile Felix, fie că vorbim de zona montană, de Bran - Moieciu - Braşov - Poiana Braşov sau de Valea Prahovei. De asemenea, ori de câte ori au existat evenimente gen Untold, Neversea, colegii noştri comisari au consiliat operatorii economici şi au efectuat acţiuni de control acolo unde au existat zone aglomerate de consumatori pentru o anumită perioadă. Trebuie subliniat că suntem instituţia care a marcat pionieratul în domeniul etichetării produselor alimentare din România, prin elaborarea primului act normativ, respectiv HG 784/1996", a precizat Paul Anghel.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt