Zi de sărbătoare la universităţile din România

Zi de sărbătoare la universităţile din România

A fost multă emoţie la facultăţile şi academiile din ţară. La Academia Navală ,,Mircea cel Bătrân" din Constanţa, 90 de tineri au ales să îmbrace haina militară şi timp de patru ani vor încerca să desluşească alături de profesorii lor, tainele marinei militare. Este primul an în care Academia Navală organizeaza cursuri într-o limbă străină, la cererea partenerilor NATO.

Sunt înalti, frumoşi şi plini de visuri. Vor să devină ofiţeri de marină si să navige pe marile şi oceanele lumii. Studenţii academiei navale Mircea cel Bătrân au păsit pentru prima oară pragul unei dintre cele mai prestigioase unităţi de învăţământ superior din ţară.

Alături de studenţii români vor fi şi militari, dar şi civili de la universităţi navale din Letonia, Bulgaria şi Lituania. Academia are de-acum studii direct în limba engleză, pentru o integrare mult mai facilă în structurile NATO. Tinerii studenţi au dat onorul cu încredere, dar şi cu emoţie. Bobocii de astăzi vor deveni în câţiva ani nişte profesionişti care vor cutreiera mările şi oceanele.

Lacrimi de bucurie si multă emotie au avut şi studenţii de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Instituţia de învăţământ universitar care poate fi considerată o pepinieră pentru viitorii ingineri. Tinerii au ales Universitatea din Iaşi pentru un viitor mai sigur, consideră ei.

Au fost aproape 800 de dosare depuse pe locurile destinate candidaţilor români de pretutindeni şi 415 candidaţi din străinătate, atât din ţările UE, cât şi non-UE.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt